Lihatoidud  » Lambaliha

Jamie Oliveri lamba-veinihautis

Keskmine hinne: 3.88 Allikas: Ministry of Food Autor: Jamie Oliver
Jamie Oliveri hautise põhiretsepti variant lambaga.
Kogus: 1 portsjon
Enamasti soovitatakse liha enne hautamist pruunistada. Jamie on teinud korduvalt katseid nii ja teisiti ning on jõudnud järeldusele, et pruunistamine ei muuda midagi, liha tuleb ka ilma selleta pehme ja maitsev.
Haki jämedalt sellerivarred. Koori sibul ja haki jämedalt.. Koori porgandid, viiluta pikkupidi ning haki jämedalt. Tõsta hautamisnõu keskmisele kuumusega pliidile. Tõsta sisse köögiviljad ning vabalt valitud ürdid koos 2 sortsu oliivõliga, prae 10 minutit.
Lisa liha ja jahu, kalla sisse vein ja purustatud tomatid. Sega korralikult, maitsesta soolaga ja pipraga.
Kuumuta keemiseni, aseta potile kaas ning hauta 2,5 tundi. Viimaseks pooleks tunniks võta kaas pealt ära.
Toit on valmis, kui liha on pehme ja maitsev. Enne serveerimist maitse, vajadusel lisa soola ja pipart. Kui varem lisatud ürtides oli ürdivarsi või loorberilehti, siis eemalda need enne serveerimist. 
Serveeri näiteks keedetud riisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maajaam 05.juuli 2012 14:10
Olen seda suurepärast rooga teinud juba mitu-mitu korda. Iseendale üllatuseks söövad seda mõnuga ka lambalihasse skeptiliselt suhtujad. Mulle meeldivad üldse igasugused hautised - need küpsevad rahulikult ja kaua. Ei pea enne külaliste saabumist pidevalt pliidi ees seisma. Ka seda hautist teen ma ahjus, algul panen ahju 20 minutiks 200 kraadi peale ja siis alandan temperatuuri 180-le Liha lausa sulab suus ja seller ning rosmariin annavad supermaitse kogu hautisele.
maash 28.juuni 2011 16:25
Viimasel ajal teen seda tihti. Pole samuti eriline sellerisõber kunagi olnud, aga siin kaob see spetsiifiline tugev maitse ära ja jääb ainult õrnalt aimatav - soovitan panna sellerit (ja kindlasti rosmariini) - annavad lambalihale palju juurde.
jäts 04.nov 2010 10:07
Suurepärane maitseelamus:D mulle kui lambalihaaustajale! Kuid maitses väga ka mu perekonnale, kellest üks lambalihasse muidu väga skeptiliselt suhtub:Y.
pingwiin 19.okt 2010 14:40
tegin suurte lambaprae tükkidega, lisasin ka küüslauku, tüümiani. sellerit ei pannud.lasin alguses ahjus 240 kraadi juures 20 minutit ilma kaaneta olla ja siis kuskil 3 tundi 180 kraadi juures. väga hea tuli, ka lambaskeptikud kiitsid
Janno 28.apr 2010 23:14
Sai tehtud õunamahlaga ja ilma varsselleri ja rosmariinita. Imeline!
Mjäu 17.märts 2010 17:29
proovitud koos küüslauguga ja kuigi abikaasa vihkab punase veiniga tehtud toite, maitses see toit talle tõesti väga!
pillexas 23.veeb 2010 16:57
Mina panin ka küüslauku ja väga maitsev oli. Lambaliha maitse kadus pika hautamise peale täiesti ära. Kahjuks.
jäts 26.dets 2009 16:03
5 ...
jäts 26.dets 2009 16:01
No ja hinnang muidugi ka...
jäts 26.dets 2009 16:00
Lisasin samuti küüslauku ja veel ohtralt ürte, väga maitsev tuli :Y. Julgen soovitada ka neile, kes muidu lambaliha pelgavad, vähemalt minu skeptikutele maitses suurepäraselt.
meeri 22.dets 2009 19:58
Lisasin tubli koguse küüslauku ja kasutasin veini asemel granaatõunamahla (mõnusalt magus-hapu). Serveerimisel sobisid hästi fetakuubikud (sest feta ja lammas on ju teadagi parimad sõbrad).
Merilin 02.aug 2009 21:07
Kasutasin purustatud tomatit jalopenoga - roog sai mõnusalt vürtsikas.
kokapyks 08.juuni 2009 08:48
inglise kuulsate kokkade retseptid siis ka eestisse j6udnud:)
1