Lihatoidud  » Lambaliha

Lambaliha Pärsia moodi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Kaie Mei
Selles väga vana retsepti järgi tehtud roas võid kasutada mis tahes lihatükki, millelt kelmed ja liigne rasv on eemaldatud. Vürtside poolest sobivad siia meelepärased valmissegud, kuid sel juhul vähenda nende koguseid. Apelsinikoorega ole tundlik, sest liialdamine teeb roa kibedaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Kuumuta kuival pannil mõni minut vürtse ja katki murtud kaneeli, et aroomid vallanduksid. Seejärel uhmerda peenemaks ja ära heitu, kui need päris pulbriks ei muutu.
2. Haki sibul ja küüslauk ning tõmba apelsinist mõned õhukesed koored. Pruunista lihatükid õlis ja lisa siis hakitud sibul, küüslauk ja kõik maitseained. Kuumuta segades mõni minut. Kalla juurde apeslinimahl ja vesi või puljong ja hauta mõõdukas kuumuses kaane all kuni liha pehmenemiseni.
3. Veidi enne valmimist lisa keedetud läätsed. Serveeri toitu riisi ja granaatõunaseemnetega ning näiteks mündiga maitsestatud jogurtikastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Silja 25.nov 2012 19:23
Mina ei tea, mis selle toidu nimi on, aga see on ülimaitsev toit!
Eurik 22.veeb 2011 19:56
Kas selle toidu nimi on Dansak?
1