Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lambaliha

Lambaliha-riisi panniroog raitaga

Lambaliha

Lambaliha-riisi panniroog raitaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui valmistad roa kiirriisiga, pole seda enne pannile lisamist keeta vaja.

20-40 min

Retsept
portsjonile
250 g Riis
600 g Lambaliha
1 spl Õli
2 tk Paprika
1 - 2 tk Tšilli
1 - 2 cm jupp Ingver
1 spl Punane karripasta
1 purk Kikerhernes (konserv, a 400 g)
Koriander (värske, hakitud)
KURGI-PIPARMÜNDI RAITA
2 dl Maitsestamata jogurt
100 g Kurk
1 peotäis Piparmünt (hakitud)
Sool
Tšilli (soovi korrall)
Keeda riis peaaegu pehmeks. Lõika lambaliha umbes 0,5 cm viiludeks ja viilud väiksemateks tükkideks. Prae pannil õlis pruuniks. Poolita paprikad ja eemalda seemned. Haki paprika tükikesteks ja vala pannile. Kuumuta, kuni hakkab pehmenema, umbes 5 min. Poolita tšillikaunad ja eemalda seemned; haki ja tõsta pannile, lisa riivitud ingver ja karripasta. Kuumuta veel paar minutit. Lisa riis ja nõrutatud kikerherned. Vala pannile 1 dl vett. Hauta rooga kaane all nõrgal kuumusel 5 minutit. Kui roog jääb kuiv, lisa veel vett. Viimistle maitse ja raputa peale hakitud koriandrit. Serveeri raitaga.
Raita valmistamiseks riivi kurk jämeda riiviga. Pigista käega välja osa vedelikust, et mass jääks kuivem. Sega jogurtiga. Lisa hakitud mündilehed ja tšilli, maitsesta soolaga. Lase enne serveerimist külmas seista.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes