Lihatoidud  » Lambaliha

Hartšoo lambalihast

Keskmine hinne: 1.77 Allikas: Veisel- ja lambaliharoad Autor: Harri Ilves
Kaukaasiast pärit roog erutab ka eestlaste maitsemeeli.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pese liha, pane potti ja vala peale 3 l vett. Kuuumuta keemiseni, korja tekkiv vaht ja keeda madalal kuumusel tund-poolteist või kuni liha on pehme.
2. Kurna keeduleem. Lõika osa lihast kuubikuteks.
3. Haki sibul, kuumuta kergelt pannil ja lisa jahu. Tõsta pann tulelt.
4. Pese riis külma veega ja nõruta.
5. Pane puljong uuesti sügaval pannil tulele, lisa liha, sibul koos jahuga, riis, küüslauk, tomatipasta, loorber, sool ja hauta madalal tulel 20-30 minutit.
6. Maitsesta vajadusel soolaga ja musta piparaga, lisa tkemali, kuumuta supp veel korraks läbi ja senne serveerimist puista üle hakitud koriandriga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ly 19.dets 2013 14:39
Kust saab Eestist Tkemali-kastet ?
Meelis 14.nov 2013 18:11
Kulla artso, arvad lihtsameelsuses, et ainult 1 on see õige hartšo kuid eksid. Olen palju mägirahvastega sellenimelist suppi söönud ja varieerub suuresti. Ploom on pigem erandiks. Arusaadav ka, sest ega neid ikka aastaringselt võtta pole olnud. Pigem justnimelt tomat, koriander, küüslauk,riis jja rohkelt liha on ilmestanud seda, minu lemmiksuppi
artso 18.jaan 2013 16:20
Ma ei ta kust pagana kohast hangib toidutare oma retsepte. Hart?o ei ole lammas ja koriander, või lammas ja tomat. Hartso on lammas ja hapu ploom! Sama oli siin pelmeendiega, sama verivorstiga. Justkui mingi profaanide paastulaager.
1