Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lambaliha

Lammas pajas apelsinide ja vürtsköömnetega

Lambaliha

Lammas pajas apelsinide ja vürtsköömnetega

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sügistalvist lambapada võiks teha nädalavahetusel. Aprikoosid sobivad lambalihaga imehästi ning hauduvad roas mõnusalt pehmeks. Pajaroog maitseb hea ka soojendatuna.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
750 g Lambaliha või
1 kg Lambaliha (kondiga)
6 tk Aprikoos
3 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
2 tk Porgand
1 tk Apelsin (riivitud koor ja mahl)
400 g Tomat (omas mahlas, konserv)
3 dl Puljong
1 jupp Kaneelikoor
0.5 tl Vürtsköömen
0.5 tl Koriandriseemned
Sool
Must pipar
Nisujahu
Tükelda liha kuubikuteks, maitsesta soola-pipraga ja kasta jahusse (selle sammu võib ka tegemata jätta, aga jahu annab roale mõnusalt paksu konsistentsi). Koori ja viiluta õhukeselt sibulad, küüslauguküüned ja porgandid. Pruunista köögiviljad õlis. Pane liha pannile ja pruunista. Tõsta liha ja köögiviljad potti. Kalla peale tomatikonserv ja puljong. Lisa ka vürtsköömned, koriandriseemned, riivitud apelsinikoor ja poolitatud kivideta aprikoosid. Lase roal podiseda pliidil või ahjus, kuni liha on pehme (umbes 1 tund). Maitsesta soola, pipra ja apelsinist pressitud mahlaga. Kellele meeldivad teravad elamused, võib lisada ka veidi tšillit. Serveeri rooga riisi, ahjukartulite või kuskussiga. Ka tšatni sobiks hästi kõrvale.

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke