Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lambaliha

Maroko lambalihapada

Lambaliha

Maroko lambalihapada

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maroko lambapajas on tunda idamaade vürtsi - põneva maitse annavad safran ja kaneel.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
600 g lambaliha
0.5 tk Kaneelikoor
1 tk apelsinikoor
1 sl *õli
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
0.25 tl jäme sool
Must pipar
Ingver (kuivatud)
Paprika (jahvatatud)
Safran
1 purk *purustatud tomatid
1 dl kanapuljong
1 sl tomatipasta
1 sl või
1 sl vedel mesi
50 g peale india pähklid
Lõika liha kuubikuteks. Sega suures kausis lihatükid, peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa õli ja maitseained. Sega kõik ühtlaseks ning lase toatemperatuuril maitsestuda 3 tundi või kilega kaetult üleöö. Kuumuta ahu 150°C-ni. Pruunista liha osade kaupa kuumal pannil ja tõsta ahjuvormi. Lisa kaneeli- ja apelsinikoor. Kalla peale nõrutatud tomatikonservi mahla ja puljongi segu. Küpseta ahjus 1,5 tundi, kuni liha on pehme. Tõsta liha kõrvale ja kalla ülejäänud vedelik pannile. Lisa või, tomatid ja tomatipasta. Keeda, kuni kaste kahaneb umbes poole võrra. Lisa mesi ja lambaliha. Puista peale pannil röstitud pähklid. Serveeri keedetud või ahjukartulitega. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

KOMMENTAARID

Brüleekreem 01.jaan 2011 21:09
Väga hea!
nimi 23.okt 2010 15:29
lisan veel seda, et kui safranit pole või ei raatsi raisata, olen ilma teinud ja erilist vahet pole, nii et vabalt saab ka ilma safranita
nimi 23.okt 2010 15:28
Minu absoluutne lemmik! Teen veiselihaga seda pada ja ikka on meeletult hea! Serveerin riisiga. Olen ka mitmetele erinevatele külalistele pakkunud ja kõigile on väga maitsenud!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes