Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sealiha

Puding sealihast

Sealiha

Puding sealihast

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Sealihapuding seenekastmega.
Retsept
portsjonile
400 g taist sealiha
1/2 tahkunud lõikesaia
50 g võid
3 sl jahu
1/2 l piima
3 muna
2 sl riivsaia
200 g šampinjone või muid mahedaid seeni
200 g hapukoort
1 sibul
pipart
majoraani
soola
Valmistusviis
Liha panna hautamisnõusse, lisada sibulaviilud ja pisut vett, katta nõu kaanega ja hautada, kuni liha on pehme.
Hautamisleem kurnata ja panna kõrvale.
Jahu kuumutada võis, valada juurde piim ja keeta pidevalt segades läbi.
Saadud kaste panna kõrvale.
Hautatud liha ja piimas leotatud sai lasta läbi hakkmasina.
Lisada 4 sl piimakastet, munakollased, soola, pipart ja vahustatud munavalged.
Viis väikest või üks suur vorm määrida rasvaga, puistata üle riivsaiaga ja täita 3/4 kõrguseni lihaseguga.
Koputada vorme vastu lauda, et vormid oleksid hästi tihedalt täidetud.
Suurde keedunõusse valada paari sõrme kõrguseni vett, asetada vormid vette ja tõsta keedunõu tulele.
Keeta vaiksel tulel 40-45 minutit.
Seened lõigata liistakuteks ja kuumutada rasvas.
Maitsestada soola, pipra ja majoraaniga.
Lisada paprikapulbrit ja valada juurde hautamisleemega segatud piimakaste.
Keeta vaiksel tulel 15 minutit.
Valmis puding lüüa vormist vaagnale ja valada üle seenekastmega.
 
SOOVITUS

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes