Lihatoidud  » Sealiha

Sealihapörkölt

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Peeter Kard
Mooritud sealiha paprika ja tomatiga.
Kogus: 1 portsjon
Liha pesta ja lõigata umbes 40 g raskusteks tükkideks.
Rasv sulatada, lisada hakitud sibulad ja praadida kuldkollaseks.
Siis lisada paprikapulber, hakitud küüslauk ja tomatipüree.
Valada juurde veidi vett ja kuumutada paar minutit.
Soovi korral võib pool rasvast asendada taise singiga.
Lisada liha, maitsestada soola ja köömnetega, nõu katta kaanega ja moorida, aeg-ajalt liha segades.
Kui rasv hakkab praksuma, valada veidi vett juurde.
Peaaegu pehmele lihale lisada valmis letshot või tomativiilud ja paprikaribad.
Hautada valmis ja anda lauale klimpidega.
Pörköltide valmistamisel peab silmas pidama, et liha ei hautata vedelikus, vaid mooritakse rasvas ja omas mahlas.
Vett või muud vedelikku lisatakse moorimise lõpul vaid niipalju, et liha ei kõrbeks põhja.
 
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Iniseja 05.nov 2011 19:18
Väga maitsev ja kergesti teostatav ka sellisele perenaisele, kes muidu lihatoidu valmistamises eriline meister ei ole. Serveerisin koos riisiga ja pere ümises süües. Teen kindlasti ka teinekord.
1