Lihatoidud  » Sealiha

Sealiha õunakastmes

Keskmine hinne: 3.32 Allikas: 100 rooga Autor: Pille Enden
Liha valikul hautamiseks peab arvestama, et seafilee valmib kiiresti, muud pehmet tükki peab aga kauem hautama.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika seafilee 1-1,5cm paksusteks viiludeks ja need omakorda kangideks. Kuumuta või ja õli poti põhjas ning pruunista selles liha. Maitsesta soola ja pipraga. Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad sektoriteks, tõsta potti ja pruunista koos lihaga minuti jagu. Vala juurde kuum puljong ja sinep ning hauta kaane all, kuni liha on pehme. Lisa toorjuust, sega hästi läbi ja hauta veel 5 minutit. Maitsesta suhkru ja estragoniga, vajadusel ka soola ja pipraga.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
minni 04.jaan 2014 23:48
Mina ei tea, mis Hobikokal juhtus, meil tuli küll ülimaitsev. :)
Hobikokk 25.sept 2013 19:57
Kahjuks ei ühine kiidulauludega toidu kohta. 3 õuna on ilmselgelt liiga palju selle toidu jaoks - kaste jääb liiga happeline, 2 õunast piisab. Ürdid rikkusid toidu maitse päris ära. Tasakaalustasin liigse happesuse 150 gr hapukoorega, siis tuli söödav, kuid ootused toidule olid kordades kõrgemad. Ehk sobib kombinatsioon õun-sinep-sink-
toorjuust-hapukoor hoopis ahjulihale kastmeks?
Ülle 03.mai 2012 22:12
Proovisime, kõigile pereliikmetele väga meeldis, tulemus oli super hea ja maitsev! Estagoni ei olnud, ja sinep oli teine, aga lõpptulemus oli supermaitsev :)
Abi vaja :) 01.mai 2012 10:47
Vabandust, aga kas need õunad tuleb ära ka koorida, või võib koos koorega jätta ?
nomparnell 18.apr 2012 15:51
Väga hea tuli ja nii lihtne teha! Estragoni kahjuks ei olnud, raputasin pärast peale värsket peterselli. Teen teinekord kindlasti veel ja siis panen ka estragoni!
Köögihull 28.okt 2011 13:16
Mina jätsin sinepi ja Estragoni vahelt ära ja maitse oli supppper!:P
ämblik naine 11.apr 2011 19:32
Minul oli sea sisefilee ja vastupidi oleks hautanud vähem,maitsesin liha peale pruunistamist kui liha oli veel seest kergelt toores ja maitses palju hõrgumalt kui hautades,minu meelest läks pärast nagu puisemaks.Mina ostsin spetsiaalselt estragoni ja dijoni sinepit.
elyca 05.apr 2011 13:21
Kindlasti teen teinekord uuesti. Mul ei olnud hetkel estragoni ja oli ilma selletagi super :)
murrumutt 07.märts 2011 14:12
Parim sealihakaste mida söönud olen. Hautasin umbes 20 minutit ja maitsestain koriandriga. Teeme seda rooga pea iga nädal.
rints 27.veeb 2011 15:16
Mõnus ja super hea.. meie pere menüüs nüüd
Hindaja 05.veeb 2011 20:50
super hea.. asendasin estragoni varske peterselliga aga muu tegin samamoodi.. laheb kindlasti meie pere menyysse
kkk 09.dets 2010 09:21
väga hea tuli. puljongit ei teinud, lisasin lihtsalt vett ja panin 150g toorjuustu. estragoni ei olnud, panin tüümiani-pune-
basiiliku segu
:P 24.okt 2010 22:24
Õunad annavad kastmele tõesti huvitava maitse, kuid 15 minutilise haudumisega, ei piirduks.Liiga vähe, ise lasime haududa kuskil 20min maksimum,
Lissa 19.okt 2010 17:44
Mina puisatsin lihale ka törtsu jahu, et kaste pärast veidi paksem oleks. Maitsestasin tüümianiga :P
NAAJ 23.sept 2010 12:07
Tuli tõesti mõnus kaste. Pole varem sealiha koos õuntega teinud, aga õunad annavad huvitava maitse. Dijoni sinepit kodus ei olnud, lisasin Põltsamaa sinepit, natukene vähem. Estragoni ka polnud, aga valmis kastmele lisasin värsket tilli ja rohelist sibulat. Kastmesse oleksid veel sobinud hapukurgi tükikesed.
diinah 21.sept 2010 21:48
Päris mõnus vaheldus tavalisele lihakastmele. Meie perele igatahes meeldis. Antoonovka õun sobis siia suurepäraselt. Jätsin ära vaid sinepi ja estragoni, aga muidu tegin topelt koguse. Lisandiks oli kartulipuder.
1