Lihatoidud  » Siseelunditest toite

Kartuli-kaalikakreemiga serveeritud praetud maks koorese ürdikastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parim maitse Autor: Rain Käärst
Kokasaade "Parim maitse" 21.03.2009
Kogus: 1 portsjon
Koori kaalikas ning peet ja lõika tükkideks. Lõika üks sibul sektoriteks ning koori küüslauk.
Võta ahjupann ja vala sellele veidi õli. Aseta pannile kaalikas, küüslauguküüned, tükeldatud peet ja sibulasektorid. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega. Küpseta 225 kraadises ahjus 35 minutit.
Puhasta maks ning lõika viiludeks. Haki teine sibul peeneks ning pane kaussi, lisa Vana Tallinn. Nüüd aseta kaussi maksaviilud ja sega korralikult läbi. Maitseks võid lisada juurde veel loorberilehti. Lase maksal marineeruda umbes 30 minutit ning seejärel prae jahuga paneeritud maksaviilud soovitud küpsusastmeni. Pärast praadimist vala pannile marinaad, hauta kuni vedelik on vähenenud ning lisa rõõsk koor. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Segane 27.aug 2012 18:48
Väga segane retsept. Pealkiri kõlas ahvatlevalt. Kuid ei ole ka kirjas, kuidas kaalikast kreem peaks saama, olgu see siis kartuli või peediga.
huvitav 08.sept 2010 12:42
Retseptis ei ole kartulit, kuid on peet. Ehk peaks toidu nimi olema siis "Peedi-
kaalikakreemiga..."?
1