Uudiskiri Instagram Facebook
 
Siseelunditest toite

Maksa-juurviljakaste

Maksakaste porgandi ja selleriga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
300 g veisemaks
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 väike tükk Juurseller
25 g margariin või või
4 dl vesi
0.75 tl sool
2 kuni 3 sl tomatipüree
1 ml Valge pipar
0.5 tl majoraan või pune
1 dl piim või rõõsk koor
3 sl nisujahu
Lõika maks väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibul. Kaabi porgand ja koori seller ning riivi need. Pruunista maks ja sibul kergelt pannil kuumas rasvas pidevalt segades. Lisa vesi, riivitud aedviljad, tomatipüree ja maitseained. Keeda kastet umbes 15 minutit. Sega nisujahu piima või rõõsa koore hulka ning lisa kastmele. Hauta veel 10 minutit ja kontrolli maitset. Serveeri koos keedetud kartulite ning segasalatiga.

KOMMENTAARID

Kadri 12.jaan 2011 19:30
Jahu võiks natuke vähem panna, minul tuli liiga paks kaste, pidin piima lisama. Muidu väga maitsev.
Joonatan11 01.märts 2010 05:42
Väga maitsev! Soovitan proovida!
Klalli 04.sept 2008 11:21
minule küll maitseb aga tomatit ma ei ole pannud .Proovin ka tomatiga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree