Lihatoidud  » Veiseliha

Veiselihahautis mustade ploomidega

Keskmine hinne: 3.51 Allikas: 100 rooga
Hõrk liharoog valmib pikalt hautades ja annab kokku häid maitsebukette.
Valmistusaeg: üle 60 min

valmistusaeg 1.5 tundi

Kogus: 4 portsjonit
Tükelda liha ja pruunista pannil õlis. Maitsesta soolaga ning tõsta haudepotti. Lisa purustatud tomatid ja kergelt praetud sibul, seejärel vesi koos puljongikuubikuga. Hauta pool tundi. Prae jahu võis kergelt läbi, sega vähese potist võetud puljongiga ning kalla koos pestud ja soovi korral tükeldatud mustade ploomidega potti. Hauta, kuni liha on pehme (ligi pool tundi).
Lõpuks lisa äädikas, kaneel, nelk ja suhkur ning lase 15 minutit haududa. Serveeri aurava riisi või kuumade kartulitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Pipitiri 09.jaan 2013 19:36
Väga maitsev! Tegin retsepti järgi, ainult äädika jätsin ära. Teen kindlasti veel!
bahjiggity 04.apr 2011 13:12
Proovisin viimase õpetuse järgi ja liha oli tõesti varasemate katsetustega võrreldes pehmem. Jahu ei pannud ka ja kastme koostis oli täiesti paras. Samas vett ja tomatipastat lisasin tagurpidi vahekorras, nii et eks selle pärast oli ka paksem. Samas mind häiris siiski suhteliselt hapu alatoon, kuigi äädikat ma ei lisanud. Panin küll ettenähtust mõnevõrra rohkem tomatit, aga samapalju rohkem lisasin ka suhkrut - minu jaoks oli maitse ikkagi liiga hapu. Süües tuli veel tunne, et oleks tahtnud küüslaugu maitset ka veidi tunde selles gemüses. Lõppkokku-
võtteks - ära sööme kindlasti, aga rohkem ei tee.
evi 03.veeb 2011 11:22
Mina soovitan panna liha eelnevalt palsamiäädikaga marineeruma (võiks juba eelmisel päeval) ning seejärel talitada vastavalt retseptile. Umbes tunni-poolteise pikkuse hautamise järel on liha pehme ja kaste vajaliku kontsistentsiga, ei vaja mingit mõtetut jahu (jahu rikub igasuguse kastme ära). Head isu! ;)
Brüleekreem 16.jaan 2011 20:24
Super!
Marju 25.nov 2010 14:18
Väga, väga hea retsept. Kindlasti tasub veel ja veel teha. Ülimaitsev!
Mufalda 17.nov 2010 13:57
Mul juhtus kogemata apsakas ja 2 dl tomatikonservi asemel läks lausa 2 tervet tomatikonservi sinna sisse. Õnneks tabasin veel õigel hetkel ära, et asi ei näinud välja nagu pildil ning lisasin lihtsalt natuke rohkem maitseaineid. Isegi selle suure koguse tomatiga oli asi väga maitsev ja jätkus kauemaks :D:Y. Kindlasti retsept, mida teen veel.
Jutsukene 23.nov 2009 09:51
Väga maitsev ja lihtne valmistada.
lallukas 15.apr 2009 23:01
Mina jätsin äädika panemata ja lisasin hoopis 1 dl punast veini, ka kastmepaksendajat kasutasin lõpus, kuna tahtsin paksemat kastet. Kõrvale spagetid ja värske salat (spinat, rukkola, kirsstomat, kurk, pomelo, sidrunimahl, õli, sool, pipar). Väga maitsev! Kaneeli hõnguline!
1