Lihatoidud  » Veiseliha

Lohutav veiselihahautis

Keskmine hinne: 2.58 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: lohutavad toidud" retsept
Valmistusaeg: üle 60 min

3 tundi

Kogus: 10 portsjonit
Kuumuta suures kastrulis või haudenõus 4 supilusikatäit õli ning prae sibulaid ja porgandeid umbes 5 minutit, kuni need hakkavad pehmenema.
Tõsta pehmenenud ja õlised köögiviljad kaussi ja kalla ülejäänud õli potti. Pane suurde kilekotti jahu, sool, pipar, salvei ja vürtspipar, lisa ka veiselihatükid ja hüpita need kotis jahuga segamini. Seejärel hakka lihatükke potis praadima, pruunistades neid portshaaval ja tõstes valminud tükke suurele taldrikule.
Kui kõik lihatükid on pruunistatud ja potist välja tõstetud, kalla potti apelsinimahl ja tume õlu ning lase segul keema tõusta. Seejärel lisa ka vesi ning tõsta liha ja köögiviljad tagasi potti. Sega juurde apelsinikoor ja loorberilehed, lase keema tõusta ja keera siis kuumus väikseks. Pane kaas peale ja hauta 2,5 tundi. Parima tulemuse saad, kui soojendad toidu ühe-kahe päeva pärast üles, aga kui pakud hautist samal päeval, hauta veel pool tundi, et liha saaks pehme, mahlakas ja hõrk.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kirsike 19.märts 2009 10:46
Väga maitsev, nädalavahetuse toit.
siirikirikal 03.märts 2009 11:58
Kui õlle mekk ei sobi, siis kindlasti tasub katsetada kas puljongiga või punaveini ja puljongi kooslusega.
Ritusja 27.veeb 2009 16:08
Tegin seda, üsna maitsev tuli välja, ka liha haudus ilusti pehmeks. Ainult laps ei tahtnud seda eriti süüa, ma arvan ilmselt seetõttu, et pajaroale jäi õlle mõrkjas lõhn. Siit olekski minu küsimus, et kas seda võiks teha ntx veiniga (küll mitte koguseliselt nii paljuga, vaid ntx puljongi või veega lahjendatult) või ainult siis puljongiga? Ega jäägi muud üle kui peab proovima siis! :)
1