Lihatoidud  » Veiseliha

Kiirpraetud steik valge oa püreega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Kui ma olin väike, pakuti liharestoranides minutipihvi-nimelist rooga, mis kujutas endast soodsat lihaportsjonit, mis küpses läbi vaid 60 sekundiga.
Kogus: 4 portsjonit
Minutipihvi suureks puuduseks oli lihatüki niru suurus. On raske loobuda ettekujutusest, et steik võiks olla üks mehine suutäis, ja pealegi meeldib mulle, kui liha on toores. Kui minu käest restoranis küsitakse, kui küpset liha soovin, ütlen, et antagu loomale vaid üks korralik obadus ja toodagu kohe mulle.
Nii saan ma ka korraliku paksu steigi üpris kiiresti valmis, aga kui aega tõesti napib, teen õhtusöögiks selle peaaegu hetkega valmiva roa. Algusest lõpuni kulub vähem kui viis minutit – pole paha. Võiksin ka minutipihvide juurde jääda, milles pole iseenesest midagi halba, aga need tunduvad lihtsalt natuke liiga armetud.
Pakun välja kompromissi: õhukese, kuid siiski korraliku praelõigu, mille ühe poole praadimiseks kulub 90 sekundit. Samal ajal valmistan ka imeliselt küüslauguse ja hapuka sõltuvusttekitava oapüree.
Retseptist piisab neljale või ka enamale, kui mõned sööjatest on lapsed, kuid pean tunnistama, et kui teen seda toitu vaid kahele, siis ma ei raatsi kõiki koguseid poolitada, sest see püree on lihtsalt liiga hea. Kasutan lihtsalt kahte purgitäit ube ja veidi vähem kõiki teisi koostisosi. Tegelikult ei taha ma kuskilt midagi kärpida.
Valmistamine:
Kõigepealt tegele ubadega: vala 60 ml oliiviõli kastrulisse, lisa küüslauk ja sidrunikoor, kuumuta läbi.
Nõruta ja loputa jooksva vee all oad, pane kastrulisse ja kuumuta läbi, segades ja vajutades laia lapiku lusikaga, kuni ubadest saab teraline mass. Maitsesta vastavalt ubade soolsusele.
Vahepeal kuumuta suurel pannil teelusikatäis oliiviõli ja prae steike kõrgel kuumusel umbes poolteist minutit mõlemalt poolt, seejärel tõsta praetud tükid soojendatud taldrikutele ja raputa maitse järgi veidi soola peale.
Kalla pressitud sidrunimahl kuumale pannile ja lase sel seguneda lihaseguse õliga, vala saadud segu steikidele. Serveeri kohe koos oapüreega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa