Lihatoidud  » Veiseliha

Praelõik sidruni ja tüümianiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Selle retsepti, või pigem meetodi, õppisin oma agendilt Ed Victorilt – nii kutsungi seda rooga hellitavalt „Edi hõrguks lihapalaks”. Meetod seisneb selles, et liha marineeritakse mitte enne, vaid pärast praadimist – nii saab liha tõesti hõrgult pehme. Maitsetaimi valides võib julgelt fantaasiat kasutada, Ed ise kasutab ilmselt pigem punet kui minu suurt lemmikut tüümiani. Lisandiks sobib imehästi pikavarreline spargelkapsas, mida võiks kergelt keeta, nõrutada, lihamarinaadis hoida ja lõpuks tükeldada. Nii liha kui ka spargelkapsas maitsevad ka hiljem külmast peast taevalikult.
Valmistusaeg: kuni 20 min

Ettevalmistusaeg: 5 min Valmistusaeg: 10 min

Kogus: 4 portsjonit
Eemalda lihatüki äärest pekk ja pane grillpann või tavaline pann pliidile kuumenema.
Pintselda liha õliga, et see ei jääks panni külge kinni, ja prae mõlemalt poolt 3 minutit ja siis veelkord 1 minut kummaltki poolt (et pannimuster jääks ilusti näha), et liha saaks poolküpseks; hilisema marineerimise käigus „küpsetab" sidrun lihatükki veidi veel.
Samal ajal kui liha valmib, pane laia madalasse anumasse tüümianilehed, küüslauk, oliiviõli, sidrunikoor ja -mahl, sool ja pipar.
Kui liha on valmis, marineeri seda 4 minutit mõlemalt poolt ja tõsta siis lõikelauale ning viiluta diagonaalselt õhukesteks viiludeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liha 29.jaan 2012 10:40
See retsept ongi mõeldud raw-in-the-middle loomaliha austajatele. Olen seda mitu korda teinud, väga maitsev. Netteke, kui sa liha praadimisaegadega kursis pole ja esimest korda retsepti katsetad, siis prae pannil alguses vaid üks (või poolik) lihaviil, lõika see lihaviil kohe keskelt pooleks ja saad teada, kas on sinu maitsele paras. Nii tead, kuidas ülejäänud lihalõike oma maitsele parajaks küpsetada. ;)
Netteke 16.apr 2010 00:19
Nägin seda saadet, kus Nigella antud rooga valmistas ja mulle jäi kõrvu, et talle meeldib, kui liha pole väga küpsenud. Retseptis antud aeg on ilmselgelt liiga lühike, et liha ka keskelt läbi küpseks ja tulemuseks jäi mul täiesti toores liha. Marinaad iseenesest oli mõnusa maitsega, aga liha täiesti kõlbmatu söömiseks. Eks proovin selle homme uuesti läbi praadida. Ja ma ei ütleks, et mu lihalõigud hirmus paksud oleksid olnud, et sellest antud probleem oleks tekkinud.
siirikirikal 08.dets 2009 12:22
Mõeldud on siiski sidrunit. Parandatud.
Iiris 08.dets 2009 10:38
Hilisema marineerimise käigus ?küpsetab" sibul lihatükki veidi veel. Kus on sibul koostisainetes palun?
1