Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Naturaalsed veiselihapihvid punaveinikastmega

Veiseliha

Naturaalsed veiselihapihvid punaveinikastmega

Tiina Lebane 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Rene Riisalu
Maitsva veisepihvi valmistamine ei ole keeruline, kui arvestad põhitõdedega.

20-40 min

Retsept
portsjonile
600 g Veise sisefilee
2 spl Või
2 spl Õli
Sool
Must pipar
KIIRE PUNAVEINIKASTE
2 dl Puljong
1 dl Punane vein (kuiv)
2 spl Mustsõstraželee
0.5 tl Kartulitärklis
Must pipar
Sool
1. Tõsta laagerdunud liha tükk toatemperatuurile pool tundi enne küpsetamist, et külm liha ei jahutaks liigselt panni, mis omakorda ei laseks lihapinnal kiiresti pruunistuda.
2. Lõika liha neljaks tükiks, mulju käte vahel kergelt läbi ja kuivata majapidamispaberiga.
3. Kuumuta pannil õli ja või. Parim küpsetustemperatuur on käes, kui rasv on kuldkollane ega mulise enam.
4. Küpseta kuni 2 pihvi korraga, et pann taas liigselt ei jahtuks ja liha praadimise asemel hautama ei hakkaks. 1 cm lihapaksuse kohta arvesta 1 minut küpsemisaega. Kui lihamahlad ilmuvad pisaratena lihapinnale, keera liha ringi ja küpseta sama kaua ka teiselt poolt.
5. Maitsesta liha soola ja pipraga ja serveeri köögiviljade, maitsevõi ja punase veini kastmega.
6. Kiire veinikastme valmistamiseks pane kõik kastmeained peale kartulitärklise potti ja keeda tasasel tulel 10 minutit. Lahusta tärklis väheses külmas vees, lisa kastmele ja kuumuta keemiseni. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree