Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Veisehautis tumedate viinamarjadega

Veiseliha

Veisehautis tumedate viinamarjadega

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Tumedad viinamarjad on parimad seltsilised veiselihale, heledad aga kanalihale.
üle 60 min
Retsept
portsjonile
400 g Veiseliha (taine tükk)
300 g Viinamarjad (tumedad)
Viinamarjamahl või
3 dl Punane vein
100 g Sibul
2 küünt Küüslauk
5 dl Puljong
2 spl Palsamiäädikas
4 - 6 lehte Salvei
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
1 - 2 spl Sojakaste
1 spl Sinepiseemned
Sool
Must pipar
Tärklis või
1 - 2 spl Jahu
1. Prae liharibad tulisel pannil kiirelt läbi. Lisa hakitud punase sibula kuubikud, kuumuta need klaasjaks ja lisa peeneks hakitud küüslauk. Pärast mõningast keerutust vala juurde paras sorts punast veini või tumedat viinamarjamahla. Lase vedelikul liha sisse imbuda ning lisa pestud ja seemneteta viinamarjad. Vala peale puljong ning hauta keskmisel kuumusel, kuni liha on pehmemast pehme.
2. Maitsestamisel timmi juurde tumedat sojakastet, maitse järgi sinepiseemneid, muskaatpähklit, törts palsamiäädikat, soola ja pipart. Viimasena lisa värskeid salveilehti. Et kaste seoks toitu paremini, lahusta tärklis või jahu vees ning sega pannisegusse. Lase pakseneda ning serveeri musta keedetud riisiga, mis haakub hästi maitsetiheda lihaga.

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega