Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Üleküpsetatud veisesaba

Veiseliha

Üleküpsetatud veisesaba

Epp Mihkels Hõrgud road rupskitest
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Veisesabast valmivad mitmesugused road, millest levinuimad on ehk hautised. Ent keedetud veisesaba saab ka ahjus üle küpsetada ning siis on see mõnus vahepala, mida näppude vahel süüa. Mõnele meeldib just kontide küljest liha õngitseda ja miks mitte siis seda teha.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Veisesaba (lülidest lahti lõigatud)
400 g Purustatud tomatid
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud pipar
2 spl Suhkur
2 spl Õli
1. Keeda veisesabasid soolaga maitsestatud vees, kuni need muutuvad pehmeks ja on näha, et liha hakkab luude küljest lahti lööma.

2. Pane purustatud tomatid, väiksemaks lõigatud sibul ja küüslauk kannu ning töötle saumikseriga ühtlaseks püreeks. Lisa maitseained ning õli ja mikserda veel korra.

3. Lao sabatükid ahjuvormi ning tõsta igaühe peale tomatipüreed.

4. Küpseta sabatükke 200kraadises eelkuumutatud ahjus 10–15 minutit. Lase veerand tundi jahtuda
ning asu maiustama.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool