Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Täidetud kotletid

Veiseliha

Täidetud kotletid

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Täidetud kotletid kitsejuustuga

40-60 min

Retsept
portsjonile
400 g loomahakkliha
1-2 dl keefiri
1 muna
4 sl hakitud sibulat
1 dl hakitud peterselli 1 purk fetajuustu kuubikuid
soola
pipart
TOMATI-BASIILIKUKASTE:
4 suurt hästi küpset tomatit
½ hakitud sibulat
2 purustatud küüslauguküünt
1 puljongikuubik
2 oksa värsket köömet
½ liitrit vett
½-1 dl jämedalt hakitud värsket basiilikut
soola
pipart
 
Sega hakkliha, keefir, muna, sibul ja petersell, maitsesta soola ja pipraga.
Vormi kotletid ja vajuta iga kotleti sisse 3-4 fetajuustukuubikut.
Küpseta pannil mõlemalt poolt ilusaks pruuniks.
Lase kaane all kuumas seista veel u 6-8 minutit.
TOMATIKASTE:
Tükelda tomatid ja pruunista koos sibulaga rasvaines.
Lisa puljongikuubik, köömen ja vesi.
Keeda u 10 minutit, sega aeg-ajalt.
Valmis kaste mikserda, lisa hakitud basiilik ning maitsesta soola ja pipraga.
 

KOMMENTAARID

Alex 08.sept 2009 23:19
Dieetikutele teadmiseks siis: 1 normaalsuuruses kotleti kaal on ca 100g. Kui asendada keefir rasvata / maitsestamata jogurtiga Siis 1 kotlet = 96 KCal See aga on vaga vaga vahe kotleti kohta. Kotlet on äärmiselt mahlane ning pehme (kasutage eriti hea tulemuse saamiseks Rakvere Veise delikatesshakliha (136Kcal 100g). Valmistus - mitte maksimum kuumusel 2 minuti molemalt poolelt ning siis pliidilt maha ja kaane alla ca 2-3 minutiks järelkypsema. Super-
toit!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree