Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Loomaliha õllekastmes

Veiseliha

Loomaliha õllekastmes

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Hautatud veiseliha õllekastmes.
Retsept
portsjonile
4 viilu Veiseliha (kaela- või abatükk)
500 g Sibul
5 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 tl Demerara suhkur
3 spl Nisujahu
4.5 dl Õlu
2.5 dl Lihapuljong
2 lehte Loorber
2 tl Maitseürdid (tüümian, pune, aed-piparrohi, hakitud)
Valmistusviis
Loputa lihatükke külma vee all ja tupsuta kuivaks.
Koori ja viiluta õhukeselt sibulad.
Kuumuta pannil 3 sl oliivõli ja prae selles nõrgal tulel sibulad kuldpruuniks.
Tõsta sibulad sõelale nõrguma.
Kalla kurnamisvedelik ülejäänud õliga tagasi pannile.
Pruunista selles lihalõigud mõlemalt poolt tugeval kuumusel, riputa peale soola ja pipart.
Tõsta liha pannilt sibulate peale.
Vala väljatilkunud mahl uuesti pannile.
Sulata saadud vedelikus suhkur, sõelu segades juurde jahu ja lahusta õllega.
Vala kastmesse ka puljong, kuumuta.
Lao lihaviilud sibulate ja loorberilehtedega kihiti ahjuvormi.
Riputa peale ürdid ja kalla peale nii palju kastet, et liha oleks kaetud.
Küpseta kaanega vormis eelsoojendatud praeahjus 175°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures 2,5-3 tundi.
 

KOMMENTAARID

8Tuuliki8 11.nov 2010 13:25
ma täna proovin teha, lisan natukese porgandit ka, ma arvan, et see sobib sinna väga hästi ja teeb natukese värvikamaks.
Priit 26.sept 2010 21:51
Tulemus ülihea. Ahjus 2,5h ja piisas.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke