Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Ahjupraad veiselihast

Veiseliha

Ahjupraad veiselihast

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjupraadi vesielihast võib serveerida soojalt koos praeleeme ja kartulivormiga. Külmad lihalõigud sobivad hästi ka värske salati ja leivaga.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg kondita praetükk veise tagaosast (parim on veise tagaosa sisetükk)
2 küünt purustatud küüslauk
sool
Must pipar
1. Sega omavahel küüslauk, sool ja pipar, hõõru sellega liha sisse. Pruunista liha pannil igast küljest, tõsta ahjupannile ning torka termomeeter kõige paksemasse kohta (võid kasutada ka küpsetuskotti). Küpseta praadi ahju alumisel siinil 125°C juures, kuni liha sisetemperatuur on 60-65°C. Arvatav küpsetusaeg on 1,5-1,75 tundi.
2. Tõsta praad lõikelauale ning kata 10 minutiks fooliumiga. Serveeri soojalt õhukesteks viiludeks lõigatuna koos praeleeme ja kartulivormiga. Külmad lihalõigud sobivad hästi ka värske salati ja leivaga. Retsept on kuuele kuni kaheksale sööjale.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 27.dets 2011 18:05
markoo: lihapuljongit pole siin üldse vaja ja see sai koostisosadest ka kustutatud. Küll võib ahjuplaadile liha küpsemise ajaks pisut keeva vett valada.
markoo 27.dets 2011 16:29
Mida selle lihapuljongiga peaks tegema mis retseptis kirjas?Sisse hõõruma nagu küüslaugu ja soola-pipra?Valama liha peale/ümber/alla?
bahjiggity 10.aug 2010 20:06
Valmistasin juba teist korda ja jätkuvalt meeldis. Kui liha termomeeter olemas, siis peaks valmistamisega küll igaüks hakkama saama. Kahjuks siiski tuleb nuriseda tooraine kvaliteedi üle (mis ei puuduta muidugi retsepti ennast). Paraku on Eesti lihaveis, mida Rakvere laageratult gaasipakendis müüb, enamasti sitke nagu tallanahk :S
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes