Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Vasikapraad küpsetuskotis

Veiseliha

Vasikapraad küpsetuskotis

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kotis küpsetatud vasikapraad säilitab liha mahlasuse ja ürtide aroomi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg vasikapraad
1 tl (jahvatatud) Valge pipar
0.5 tl Meresool
1 tl Paprika (jahvatatud)
1 tl (purustatud) Basiilik (värske)
1 sl (hakitud, värske) Aedtill
100 g Porgand
1 dl köögiviljapuljong
poole sidruni mahl
Kuivata liha ja eemalda kelmed. Sega uhmris maitseained ning ürdid. Hõõru liha pind valmistatud maitseseguga. Tükelda porgandid seibideks. Sega köögiviljapuljong sidrunimahlaga. Pane liha küpsetuskotti, lisa porgandirattad ja vala peale puljong. Sule kott ning lõika väike ava sellesse kohta, kust puljong küpsetamise ajal välja ei voolaks. Küpseta ahjus 175°C juures 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur jõuab 70°C-ni. Retsept on kuuele kuni kaheksale inimesele.

KOMMENTAARID

willu 19.veeb 2012 17:38
Lihaveisest tuli see praad küll suurepärane - pehme ja mahlane. 1,5 tundi oli küpsetusajaks piisav. Aitäh!
inniki 22.dets 2011 23:20
Sealiha ongi pehme! Veiseliha on vintske ja raske valmistada. Proovib seda ja annan teada, ikka retsepti kohaselt :)
Helen 07.jaan 2010 20:06
Ülihea oli! Esimest korda jäi liha hea ja mahlane, mitte kuiv ja vintske. Ahjaa, kuna vasika ega veiseliha kohalikusest poodidest ma ei leidnud, siis kasutasin sealiha ning basiilik jäi ka lisamata, kuid sellest hoolimata oli maitse super. Tänud retsepti eest!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes