Linnulihatoidud

Pardifilee kartulipudru, magushapu kastme ja marineeritud ploomidega

Keskmine hinne: 3.01 Autor: Roman Zaštšerinski
Kogus: 1 portsjon
Kartulipuder:
Koori kartulid, lõika ühesuurusteks kuubikuteks ning pane külma ja soolaga maitsestatud veega keema. Keeda, kuni kartulid on pehme ja kurna siis. Aseta pott taas pliidile, et kogu vesi aurustuks. Suru kartulikuubikud läbi pressi. Hõõru pressitud kartulimass läbi metallsõela, lisa kuum piim ja sega hoolega. Lisa poolpehme või ja sega. Maitsesta ja lisa peeneks hakitud murulauk.
Marineeritud ploomid:
Lase õunamahl keema. Lisa suhkur ja veiniäädikas, keeda natuke ning vala kuivatatud ploomidele. Lisa brändi, kata nõu kaanega ja lase vähemalt 24 tundi marineeruda.
Magushapu kaste:
Lase apelsinimahl keema. Lisa sojakaste ja ingveriribad ning keeda 3 minutit. Lisa sibularibad, õunatükid ja magus tšillikaste. Kui kaste vajab, lisa haput ja/või magusat maitset, maitsesta mee ja šerriäädikaga. Lase kaste keema. Sega maisitärklis külma veega, vala keevasse kastmesse ja sega korralikult läbi.
Pardifilee:
Pane pardifileed, nahapool all, külmale pannile ja keera pliit keskmisele kuumusele. Kuumuta, kuni rasv hakkab sulama - 7-8 minutit. Keera teine pool ja kuumuta veidi alla minuti. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 6-7 minutit ja võta ahjust välja. Lase 5-6 minutit seista, lõika viiludeks ja serveeri.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 17.dets 2013 10:06
Ei saa olla...palun konkreetset näidet.
hmm 16.dets 2013 18:40
peale seda uuendust on väga paljudel asjadel kogused sassis
Magushapu kaste 13.okt 2013 11:28
Magushapu kastme puhul on kogused valed - tegin retsepti järgi ja sain vähemalt aastase varu kastet :)
1