Linnulihatoidud

Ahjukõrvits kaneeli-meekanaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Anni Arro
Selle roa iseloomustamiseks võib puhta südamega öelda, et lausa sulab suus.
Kogus: 2 portsjonit
Hõõru kanafileed kaneeli, koriandripulbri ja soolaga. Pressi ingver läbi küüslaugupressi ja lisa kanafileele. Vala üle maitsestamata jogurtiga ja lase vähemalt 30 minutit maitsestuda.
Sel ajal lõika kõrvits kuubikuteks ning aseta koos küüslauguküünte ja ingveriviiludega oliiviõliga piserdatud ahjuvormi. Küpseta 190°C juures, kuni kõrvits tõmbub kergelt pruuniks ja on seest pehme. Kalla ahjukõrvits kaussi. Lisa astelpajumarjad, oliiviõli, palsamiäädikas ja hakitud koriander. Maitsesta pipraga. Pane kauss kõrvale.
Kuumuta pannil õli. Võta filee marinaadist ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Lisa filee pinnale mesi, mis hakkab sulama ja karamelliseeruma. Prae mõlemaid filee külgi nii, et kana oleks kummaltki poolt ”suhkrustunud”. Kui tekib tunne, et mesi hakkab liiga pruuniks tõmbuma, lisa värskelt pigistatud apelsinimahla.
Paiguta kõrvits taldrikule, viiluta kanafilee ja aseta kõrvitsale. Puista üle värske koriandriga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
maksakotlet 21.okt 2011 17:47
Ehtne rõvedus on kogu see söök, mitte "suus sulav" ja "maitsev". Magus-imala maitsega ja käib suus ringi. Kaneel sobib endiselt ainult koogi sisse, mitte kanale. Hea oli, et filee asemel kasutasin koibasid, millelt naha ja suurema osa vastikust maitsest sai maha võtta. Kõrvits maitses nagu seep, ilmselt ingveri pärast. Kunagi enam ei ole tahtmist uuesti katsetada. Ju sobib peenema maitsemeelega inimestele. :N
Moorapea 02.okt 2010 20:32
Kanal polnud väga vigagi, aga mulle meeldib naturaalne kanamaitse rohkem.Kõrvits kahjuks ei maitsenud üldse, aeganõudev, enam ei tee.:(:(:(:(:(:(:(:N-
:N:N
täistera 30.nov 2008 14:35
Tegin siit retseptist ainult kana (kõrvitsat ei olnud kodus..). Väga maitsev ja maitsekas. kõrvale tegin brokolipüreed, see oma kergusega tasakaalustas kana. Soovitan.
1