Linnulihatoidud

Ahjus küpsetatud kanapoeg maguskartulitega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella Ekspress Autor: Nigella Lawson
Seda rooga valmistan peaaegu igaks laupäevaõhtuks. See valmib ülimalt lihtsalt ja rahulikult, kuna ma ei tee muud, kui lähen alla kööki, panen kõik asjad ahju ja siis lähen tagasi voodisse laupäevast teleõhtut nautima, kuniks toit valmib. Ja pärast sööki tagasi voodisse!
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Kui ma küpsetan kanapoegi koos maguskartulitega, panen mõlema linnu alla saiaviilu, mis imeb mahlad endasse ja ei lase neil maguskartuliteni jõuda, et kartulid saaksid krõbedaks ja pruuniks küpseda. Enamasti ma siiski jätan saiaviilud ära (kuigi need maitsevad hiljem imeliselt) ja kasutan kahte väikest ühekordset fooliumist küpsetusalust, pannes kanapojad ühele ja maguskartulid teisele alusele. Kartulid ja kana saavad kokku taldrikul, kus lisan neile veidi vesikressi ja törtsu laimimahla.
Kindlasti peab laual olema ka Inglise sinep. Sellest nõrkusest ei ole ma valmis loobuma.
1.   Kuumuta ahi 220° C juurde/ gaasiahi 7. Aseta kanapojad väiksemasse küpsetusnõusse (metallist või foolimist) ja vala peale 1 supilusikatäis õli
2.   lõika koorimata bataat 5 cm kuubikuteks ja pane teise väiksemasse küpsetusnõusse.
3.   Vala teine supilusikatäis õli bataatidele, puista peale jahvatatud vürtsid ja raputa koostisosad küpsetusnõus korralikult segamini
4.   küpseta nii kanapoegasid kui bataate ahjus 45 minutit.
5.   Aseta kanapojad taldrikutele koos bataatide ja paraja peotäie vesikressiga. Raputa soola (eelistan meresoola) ja pipart vastavalt oma maitsele, piserda laimimahlaga ja anna minna!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa