Linnulihatoidud

Kana-, seene- ja peekonipirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Lihtust lisab ka see, et koos kana pruunistamisega teen korraga valmis ka kastme. Kutsuvalt kuldse koorikuga pirukas kahele, mis valmib poole tunniga, pole üldse paha.
Kogus: 2 portsjonit
Sõna „pirukas” on juba iseenesest lohutav. Sama külgetõmbav on ka tainas ise, eriti kui kastad selle veel mahlasesse kastmesse, mis immutab õhulise taina mõnusalt raskeks. Olen nõus, et ise taina valmistamine ja lahtirullimine ei ole just kõige kiirem lahendus – nii kasutangi ilma igasuguse süümepiinata valmiskujul ja juba lahtirullitud lehttainast.
Valmistamine:
Eelkuumuta ahi 210 kraadini. Prae peekoniribasid õlis, kuni need hakkavad krõbedaks muutuma. Siis lisa tükeldatud seened ja sega need pannil koos peekoniga pehmeks.
Keera kanaribasid jahus ja tüümianis (võid ka kõik kilekotis segamini hüpitada), sulata pannil või ja tõsta siis jahune kana ja kotti jäänud jahu pannile. Kuumuta, segades peekoni ja seentega, kuni kana hakkab pruuniks tõmbama.
Kalla juurde kuum puljong ja Marsala vein, sega kõik kastmeks kokku ja keeda umbes 5 minutit.
Tee pirukavormidele tainast ääred, keerates umbes 1,5 cm laiune tainariba vormi ääre ümber. Niisuta äärest, et tainas jääks nõu külge kinni.
Lõika tainast välja pirukavormide ülaosast laiem ring ja tõsta kanatäidis kahte vormi.
Niisuta uuesti ääri ja aseta tainakaaned vormide peale, vajuta ääred sõrmede või kahvli abil kinni.
Küpseta pirukaid umbes 20 minutit, poole küpsetamise pealt keera pirukad ahjus ringi. Küpsenud pirukad peaksid olema mõnusalt paisunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Annabell 05.sept 2010 14:02
Jah seda arvan ka mina eks me siis vaata kuidas mu üheteistkümnendal sünnipäeval see toimib!:D,
llo 29.mai 2009 11:27
Mina arvan, et pirukas on maitsev ja mingeid ümberpööramisi ei toimu. :A
mesi 01.apr 2009 14:46
pirukaid küll ringi ei pöörata, sest ta ikkagi poti küljes kinni ja küpseb alt poolt ka ilma pööramata
Avet 01.apr 2009 14:23
Aga saatest oli näha et nii ta seda potikeses sõigi, ei kallanud kuhugi ümber. Purustas selle pealmise lehttaigna sinna kana ja kastme hulka ja kõik.
timbulimbu 30.märts 2009 15:37
Vaatasin seda saadet ja ei saa aru, kuidas on võimalik neid ahjupotikesi, mille sisse see "potipirukas" tehakse, vastavalt siin antud retseptile ringi keerata? potipõhi ülespidi või? Kogu asja mõte oligi ju sellest, et see toit valmistatkse savist ahjupotis või olen ma millestki valesti aru saanud?
1