Linnulihatoidud

Kanapirukas parmesanipõhjal

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: Estover Autor: Kristel Vokk
Üleni juustune pirukas, mille mure põhi mõjub eriti isuäratavalt.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Riivi parmesan ja sega jahuga. Lisa pisut soola. Sega läbi. Lõika võitükid jahusse ja näpi võid ja jahu seni, kuini tekib purutaoline tainas. Lisa supilusika haaval vett ja sõtku korralikult läbi. Vormi tainast suure pannkoogi sugune kook ja aseta külmikusse 30 minutiks tahenema.
2. Määri 26cm läbimõõduga pirukavorm võiga. Väga mugav on kasutada selleks või ümber olevat paberit - käed jäävad puhtaks ja vorm saab määritud ning võijääk ära kasutatud. Rulli tainas toidukile vahel ettevaatlikult nii õhukeseks, et kataks pirukavormi põhja ja ääred ära. Tõsta tainas ettevaatlikult vormi, tee kahvliga augud sisse ja aseta 10 minutiks külmikusse.
3. Kui pirukapõhi jahtub, kuumuta ahi 200-kraadi C-ni. Eelküpseta põhja ahjus 10 minutit, alanda temperatuud 170 C-le ja küpseta põhja veel 5 minutit.
4. Lõika kanafilee peenikesteks suupärasteks ribadeks. Prae kergelt koos purustatud küüslauguga. Maitsesta suitsutatud paprika magusa punase paprika ja tüümiani-maitsesegu ja vähese soolaga. Tõsta jahtuma.
5. Sega ricotta, hapukoor, muna ja Itaalia ürdid ühtlaseks massiks.
6. Lõika tomat õhukesteks viiludeks ja tõsta köögipaberile nõrguma.
7. Laota eelküpsenud põhjale kanafilee tükid, vala peale ricottasegu, aseta peale tomativiilud, maitsesta tomat vähese sidrunipipraga ja riputa üle riivitud juustuga.
8. Küpseta 180-kraadises ajus 30-40 minutit. Söö soojalt koos värske salatiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
naine 24.märts 2013 20:07
Ah jaa, kui kohupiima parajasti pole, võib taignasse lisada selle asemel umbes 3 spl jahu. Ei jää liiga vedel ega ka liiga omletine, küpseb ära küll ja maitseb väga hästi.
naine 24.märts 2013 20:06
Tuli väga hea! Leidsin, et taignaga ei ole üldse vaja nii palju mässata. Kui panna veidi rohkem võid, hakkab tainas paremini kokku - võib sellega lihtsalt vormi vooderdada ja ahju panna. Vormi võitada pole vaja, külmkappi toppida pole vaja. Kana maitsestamiseks kasutasin broilerimaitseainet ja küüslauku, retsepti ürtidest ainult basiilikut. Muide, poes müüakse päris normaalset riivitud parmesani (väikestes piklikes purkides), mis on ka odavam kui tükk juustu.
Kristel Vokk 07.nov 2011 16:02
Kristel Vokk 07.nov 2011 16:01
kindlasti võib täidise jaoks kasutada topelt komponente, kuid sellises koguses nagu retseptis antud ei jäänud minu pirukas kuiv ega pooltühi (siin nt pilt täidise paksuse kohta http://crystels.b-
logspot.com/2011/08/i-
taaliaparane-
kanapirukas.html
)
murrumutt 18.sept 2011 15:13
200g kohupiima, 100g hapukoort ja 1 muna jagus umbes poolele pirukale. Midagi peaks siin kindlasti rohkem olema, võibolla 200g hapukoort ja 2 muna. Maitse jäi hea ainult et liiga kuiv (kuna täidist ei jagunud).
1