Linnulihatoidud

Tervelt küpsetatud part

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vene köök Autor: Roman Zaštšerinski
Õunte, pohlade ja hapukapsaga küpsetatud part.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Kõigepealt alusta hapukapsast. Kui on väga kiire, võid kasutada ka poest ostetud praekapsast. Prae sibulakuubikud kiirelt võis, kuid nii, et need ei pruunistuks. Lisa hapukapsas, natuke vett ja loorberilehed ning hauta pidevalt segades tund aega. Kui kapsas on valmis, lisa mesi. Jahuta kapsas ja lisa pohlad.
Pese part voolava vee all ja kuivata. Hõõru seest ja väljast soola-köömneseguga. Lõika õunad neljaks ja eemlada südamed. Topi pardi kõht kapsast täis ja pane sisse kaks õuna. Tõsta part malmpotti, vala juurde 0,3 l vett, kata pott kaanega ja pane 3 tunniks 140-kraadisesse haju. Ülejäänud õunad lisa 15 minutit enne pardi valmimist.
Võta pott ahjust välja ja keera kuumus 200 kraadile. Pane pott uuesti ahju, seekord ilma kaaneta, ja küpseta part pealt kuldpruuniks. Selleks kulub umbes 15 minutit.
IDEE: Õnnelikud on need, kes saavad küpsetada metsparti. Sel juhul võtab küpsemine lihtsalt veidi rohkem aega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kalamaias 21.dets 2012 02:16
Tundub väga isuäratav jahõrgutav teen tänavu jõuludeks selle retsepti järgi ja siis hiljem kommenteerin kindlasti.
Rain 17.nov 2012 09:09
Part tuli väga hea, mahlane ja pehme. Eriti hea oli kapsas. 5
1