Linnulihatoidud

Ahjupart ploomikastme ja riisinuudlisalatiga

Keskmine hinne: 1.83 Allikas: Oma Maitse Autor: Vello Kiviberg
Pardiliha imab endasse ahjus küpsedes hästi maitseid, millega lind on täidetud. Tõeliselt ilusamaitsebuketiga variant.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pese ja puhasta part. Sega kokku mesi, konjak, sidrunimahl ja maitseained ning kata lind sellega nii seest kui ka pealt.
2. Haki kuivatatud viigimarjad, lisa õuna- ja ananassikuubikud ning sega täidiseained omavahel. Täida part saadud seguga ning seo kokku linnu jalad. Küpseta 170-kraadises ahjus kuni 2 tundi. Kui oled linnu ahjust välja võtnud, kata see järelvalmimiseks fooliumiga.
3. Kastme valmistamiseks koori lusika või majapidamispaberiga praeleemelt rasv. Eemalda ploomidelt kivid ja tükelda viljaliha peeneks. Lisa see praeleemele, kuumuta kõik korraks läbi, maitsesta mee ja magusa tšillikastmega ning paksenda väheses vees lahustatud kartulitärklisega.
4. Salati tarvis puhasta ja tükelda köögiviljad ribadeks, prae neid kergelt võis ning maitsesta sojakastme ja jahvatatud valge pipraga. Lisa keedetud riisinuudlid ja mungoaidandid ning sega ettevaatlikult kõik omavahel läbi. Serveeri salatit kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa