Linnulihatoidud

Mardihani

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vanaemade kokaraamat Autor: Lia Virkus
Hanepraadi küpsetatakse nii mardipäeval kui ka jõulupühadel. Samal ajal lihaga küpseta rasvas valmis ka kartulid, mis saavad seal uskumatult hea maitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Hani pesta, kuivatada ning hõõruda seest ja väljast pooliku sidruniga. Puistata üle soola pipraseguga. Täita seest õuntega ning siduda nööriga tiivad ja koivad keha külge. Tõsta ahjuplaadile, rind üleval. Küpsetada 200kraadises ahjus, kastes aeg-ajalt pannile nõrgunud rasvaga. Vajadusel katta lind küpsemise lõpupoole fooliumiga, et pind liialt ei pruunistuks. Tavaliselt kulub küpsemiseks 1 tund kilogrammi liha kohta. Küpsust saab kontrollida kahvliga torkeproovi tehes – kui hanest väljavoolav vedelik pole enam punane, on praad valmis. Küpsemise vältel korjata osa rasva pannilt ära (seda saab kasutada hiljem toiduvalmistamisel- praadimisel). Kastmeks tarvitada pannileent, millele võib lisada veidi rõõska koort.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa