Linnulihatoidud

Pardifilee ürtide ja ploomidega

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Õhtune vastuvõtt nagu restoranis.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Lõika pardifilee rasvakihile ruudustik ja pruunista pannil mõlemalt poolt. Esmalt pruunista rasvaga poolelt.
2. Tõsta liha ahjuplaadile ja vala peale vedel mesi.
3. Maitsesta liha kaneeli ja soolaga ning pane selle peale ja alla rosmariinioks.
4. Küpseta ahjus 90 kraadi juures umbes 30 minutit ja pane seejärel fooliumisse paariks minutiks puhkama.
5. Ploomilisandi jaoks sulata paksupõhjalises potis või ja suhkur.
6. Viiluta sibul, lõika ploomidest sektorid ja lisa kõik maitseainetega potti. Kuumuta segu paar minutit.
7. Lisa veiniäädikas ja kuumuta tasasel tulel umbes 15 minutit.
8. Serveeri parti ploomisalsaga.
SOOVITUS
* Kasuta ploomilisandi tegemiseks pardilihast pannile jäänud rasva. Kui seda pole piisavalt eraldunud, lisa võid.
* Head mekki annavad pardile näiteks suitsusool, apelsinipipar jms. Mee asemel võid kasutada aga erinevaid glasuurkastmeid.
NIPP:
Prae parti külmal pannil, rasvakiht allpool. Nii hakkab pardirasv tasapisi sulama ja pannile ei pea lisama muud rasvainet.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Enn 25.dets 2012 21:31
Hea jõuluroog. Järgmine aasta uuesti.
1