Linnulihatoidud

Ahjukana salveiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Juust. Avasta.Maitse. Naudi. Autor: Kadri Kroon
Põhja-Itaalias levinud ajalooline jõululinnuretsept nõudis algselt paari aasta vanust kukke. Mõistetavalt ei ole meil kuke leidmise võimalused väga suured. Londonis toimiva ja inglaste toitumisharjumusi oluliselt muutnud Itaalia restorani River Café menüüs tehakse toit valmis suure vabajooksul olnud kanaga. Vanasti oli Itaalia põhjaosas palju kreeka pähklipuu salusid, siis tuli aga moodi pähklipuust mööbel ja kõik salud saeti lihtsalt maha. Nüüdseks tulevad pähklid Sorrento kandist. Piemontes täiendatakse retsepti omakorda trühvlitega.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Pese kana korralikult voolava vee all, kuivata majapidamispaberiga ning hõõru soola ja pipraga. Eemalda pähklid kestast ja blanšeeri pool minutit keevas vees. Ürita võimalikult palju kibekat pähklikesta pealt maha saada. Purusta pähklid jämedalt. Klopi täidiseained kausis kokku ja topi kana sisse. Kinnita kõhuava kokteilitikkudega või õmble paksu niidiga kokku. Istuta täidetud kana savist ahjupotti. Vala juurde eelnevalt kausis kokku segatud puljong, vein ja pressitud sidrunimahl. Küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes tund kuni poolteist sõltuvalt kana suurusest. Aeg-ajalt kasta kana küpsetamisel tekkiva praevedelikuga. Kaunista korraks võis läbipraetud salveilehtedega. Naudi pehmet ja mahlast juustutäidisega linnuliha lihtsa värske pastaga sulavõi kastmes.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa