Linnulihatoidud

Vanaemade ajast - kana ja õuna pada

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Eriliselt lihtne ja kodune roog. Saabub meie lauale alati koos sügisega, aga ka kevadeti on veel mõni oma aia õunaviss alles, mida potti pista.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Pane ahi sooja, 225 kraadi. Maitsesta kanatükid soola, pipra ja karriga. Aseta malmpott kõigepealt pliidile. Prae kana kiirelt ja suure kuumusega. Lisa küüslauk, murra lihtsalt küüned lahti, puhastada pole vaja. Kraabi kartulid ja porgandid puhtaks ja kalla potti. Keeruta veel paar tiiru praadida. Puista pisut soola, lisa tüümianioksad ning pista eelsoojendatud ahju. Haki tomat kuubikuteks ja lisa potti. See üks tomat teeb imet, lõpuks on teil mõnus kaste, mahlane, pisut vürtsikas ja krõbe küüslaugune. Kui pada on pool tunnikest podisenud, lisa õunavissid. Kõige parem on hapu ja kõva sibulõun. Kahjuks on neid viimasel ajal raske leida. Puud on vanad ja metsikud. Tunnike ja toit on aus. Julgen soovitada küll.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
musike 20.mai 2012 18:32
mmmmmmmmmmm kui hea:D
Mall 18.mai 2012 12:38
Mina panen õunu alati poole vähem kui kartulit, aga muidu igati hea ahjuroog. Kõige maitsvam tuleb muidugi siis, kui seda teha puuküttega ahjus... Talvel lisan ma värske tomati asemel konservtomati kas omas mahlas või kerges soolvees (isetehtud).
1