Linnulihatoidud

Koorene kana ja rohelised herned

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidud, mida lapsed tõesti armastavad Autor: Hele-Mai Alamaa
Riis üldjuhul lastele meeldib, herned samuti. Head konkreetsed asjad. Kui muidu sööma ei saa, võib ju herned üle lugeda ja nendega igasuguseid arvutusi teha. Nüüd tuleb veel kana meeldivaks moosida.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Pigista sidrunist mahl ning sega mee ja õliga. Haki tüümian. Maitsesta kana soola ja pipraga, vala õliseguga üle ja kõige peale raputa tüümian. Kui aega on, siis las seisab pisut, kui ei ole, võid kana ka kohe ahju pista.
Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane kana umbes tunniks küpsema. Vahepeal võid pisut kasta, kui kana kipub kuivama, kas või tavalise veega. 15 minutit enne valmimist vala koor kanale, nii podiseb kaste mõnusalt kreemiseks. Tulemus on kergelt magushapu ja koorene. Mmm ...
Enne laualeandmist võid tüümianivarred ära nokkida – saab selgem, kuid maitse on juba olemas.
Kõrvale paku kuhjake rohelisi herneid ja teine keedetud riisi. Kuhjakesed on tillukestele pedantidele, kellele ei meeldi, kui asjad taldriku peal kokku puutuvad.

NIPP: Värsked puhastatud herned tõsta korraks keevasse vette, loputa külma veega üle aja serveeri. Nii säilitavad herned värvi ja ei maitse ülemäära robustselt.
Ülejäänud hernesaagiga tee sama ja tõsta karpidega sügavkülma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Phillip 17.veeb 2014 08:36
I have exactly what info I want. Check, please. Wait, it's free? Awemose!
Kalystan 17.veeb 2014 05:09
I'm not quite sure how to say this; you made it exmeltery easy for me!
Seeneline 03.okt 2012 11:06
Panin 15 minutit enne valmimist koore peale ja 15 minutit ahjus, tõmbas koor lihtsalt tükki kastmes. 45 minutit enne ahjus olles, kõrbes õli-mee-sidruni kaste ära. Võimalik, et sellest, et panin nõutust vähem sidrunimahla ning kasutasin kastme kogust kahele fileele. Kana tuli sellegi poolest mahlane. Kastet ei saanud.
Krissux 23.aug 2012 00:57
Väga hea tuli. Kana oli mõnusalt pehme. Kaste oli pisut liiga haou, aga see oli pigem selles, et sidrun oli väga mahlane :)
Hindaja 17.aug 2012 22:40
Minul küll kibedaks ei läinud, vastupidi - super hea tuli. Raudselt üks lemmikutest.
tänan väga 17.aug 2012 17:08
Kui hoida kanafileed 200 kraadises ahjus tund aega, siis on tulemus kuivanud pastal. Mesi sellel kuumusel sellise ajaga teeb koorese kastme meeldivalt kibedaks. Proovige, kui ei usu!
1