Linnulihatoidud

Mardihani apelsinidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Talvetoidud Autor: Lia Virkus
Mardipäeval võiks järgida vana tava ja teha hanepraadi, kuid veidi moodsamal moel. Lind tasuks kaunistada praetud apelsiniviilude ja võimalusel ka konjakimaitselise pihlakamoosiga. Kõrvale sobivad hästi hanerasvas küpsetatud kartulid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Võta hani 3 tundi varem toatemperatuurile ning hõõru seest ja väljast soola-pipra-majoraani seguga. Vahetult enne küpsetamist lõika sai väikesteks kuubikuteks. Vahusta toasoe või koos riivitud apelsinikoorega. Sega võivahu hulka sai, munad, hakitud petersell, muskaatpähkel ja natuke soola. Kui hane sees on maks, tükelda ka see täidisesse. Pane täidis linnu kõhtu ja nõelu avaus kinni või kinnita puutikkudega.
Vala ahjupannile veidi vett ja tõsta hani pannile. Küpseta 190kraadises ahjus 2–4 tundi (sõltuvalt linnu suurusest). Vala hanest nõrguvat rasva aeg-ajalt pannilt ära ja kasta lindu leemega. Vajadusel lisa pannile keeva vett. Pannileemest saad hiljem praele maitsva kastme, kui lisad kastmepaksendajat ja maitseks brändit või apelsinimahla.
Kaunistamiseks lõika apelsin õhukesteks viiludeks. Prae viile 2 sl võis ja laota need küpsenud linnule. Lisa võimalusel ka pihlakamoosi.
Kogus 6 inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa