Linnulihatoidud

Hautatud hanekoivad punases veinis

Keskmine hinne: 3.66 Allikas: 100 rooga
Seda hõrku pajarooga saad valmistada nii pliidil kui ahjus. Hanekoibade asemel võid kasutada ka pardikoibi või tükeldatud parti. Serveeri koos keedetud riisi ja värske salatiga.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Eemalda koibadelt üleliigne rasv ja poolita need liigese kohalt. Lase paksupõhjalises kastrulis õli kuumaks ning pruunista selles koivad. Lisa sektoriteks lõigatud sibulad, hakitud küüslauk, tükeldatud porgandid ja viilutatud seened. Pruunista ka need. Lisa tomatipüree ning kuumuta keemiseni. Lisa punane vein, mesi, vesi, sool, loorberilehed ja tüümian ning hauta kaane all tasasel tulel umbes tund aega. Liha on küps, kui see hõlpsasti luudelt eraldub. Vahetult enne roa valmimist paksenda kastet vajadusel jahuga. Selleks sega nisujahu vähese külma veega (või veiniga) ja lisa kastmele. Kuumuta kaste korraks läbi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Rauamesi 22.jaan 2011 10:10
Kasutasin hanerinnakut ja austerservikute asemel olid mul soolatud männiriiskiad. Super hea asi tuli välja ning tõesti järgmisel päeval oli veel parem. Serveerisin seda rooga riisiga. Kartul ja hapukapsas tundus selle roa jaoks kuidagi raske ja veidi labane.
NurrMarta 21.dets 2009 21:25
Piinlik lugu. Keegi võiks ennast siin veel harvem näidata. Aga retseptist rääkides - tegin nagu alternatiivina soovitatud terve pardi. Külmutatud part, korralikult sulatatud ja tükeldatud. Kuna õige mitmes retseptis on isegi broilerit enne hautamist marineeritud (näiteks see coq au vin http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=6922
), siis kahtlustasin, et minu külmunud part vajab seda kindlasti. Ja vajaski, kuna hautasin liha lõpuks hoolimata marineerimisest ligi 2 tundi. Marinaadis (vein, mesi, loorber, tüümian) seisis liha hommikust õhtuse küpsetamiseni. Ja ise küsisin jahu kohta ja ise vastan. Praadisin pannil liha ja tõstsin ahjupotti, siis pruunistasin pannil köögiviljad, lisasin jahu ja praadisin korralikult läbi, siis lisasin tomatipasta ja praadisin veel veidi :) Ja siis valasin pannile veinimarinaadi, lasin tiba keeda ja kogu pannitäis läks ahjupotti. Retseptis ettenähtud veega loputasin panni ja valasin selle ka potti. Ja siis kõik hauduma. Täiesti jumalik tume liha ja tume tummine veinikaste. Esimesel õhtul ahjukartuli ja ciabattaga, teisel õhtul kartulipudruga - mõlemat pidi väga hea. Retsept vääriks 5 punkti, kui seda tegemisõpetust veidi parandataks, lisades kirjelduse, mida peaks peale hakkama jahu ja küüslauguga.
hunt-harva-ennast-näitab 15.veeb 2009 18:46
:N Ma ei söö hane liha.:S
NurrMarta 21.nov 2008 22:05
Lugesin küll mitu korda ja hoolikalt, aga ei suutnud leida, mis järgus peaks jahu lisama? Pärast pruunistamist ja enne tomatipastat? Või pärast kastme paksendamiseks?
mannu 21.nov 2008 21:43
super, eriti veel järgmisel päeval
tigaviux 02.jaan 2006 20:29
aitähhhhhhh! Viis keele alla ! Kõik hane küpsetama!
kuido 19.nov 2005 18:54
miks ka mitte
1