Linnulihatoidud

Ahjukana

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Ahjukana peterselliga.
Valmistusaeg: üle 60 min

u 30 minutit + 60-90 minutit küpseb.

Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Puhasta kana ja kuivata majapidamispaberiga.
Täida kana peterselliga ja "õmble" kinni.
Aseta kana kuumakindlasse vormi, rind ülespoole.
Pintselda kana sulatatud või, soola, pipra ja sojakastme seguga.
Küpseta 175ºC juures ahju alumises osas 60-90 minutit.
KURGISALAT: Kui kana on ahjus, valmista kurgisalat: sega äädikas, suhkur, vesi, sool ja pipar marinaadiks.
Viiluta kurk ning pane viilud marinaadi.
Kõige peale pane hakitud petersell.
Enne lahtilõikamist lase kanal u 10 minutit jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
muhkel 16.okt 2013 10:43
Kartuleid saab küll kanaga koos ahju panna-keeda terveid kartuleid 10 min.,veereta õlis ja kana kõrvale ahju.Jäävad seest mõnusalt mahlaseks ,pealt krõbedaks ning kanarasv ja ürdid annavad ka maitaset juurde.
piula 09.okt 2012 16:07
ma panin sisse ka natuke küüslauku ja varssellerit. ei jõudnudki soojalt süüa, kuid järgmisel päeval oli väga maitsev :) täna proovin uuesti, siis saab ehk teada, kuidas soojalt on ;)
mammukake 07.aug 2010 18:28
super hea kana:)) aga eelpoolse soovitaja lobster soovituse põhjal proovisin ära ka õllepurgi otsas istuva kana..jammi mõlematpidi,lihtsalt super
nälg & võlg 05.dets 2008 20:21
kuule ,peris ea sai. selle pintselduse osa sai enda improviseeritud(baas jäi enam-vähem samaks).pool küüslauku oli sisikonnas kah abiks:)
hillukkaa 12.nov 2006 11:01
Siin on yks huvitav retspt.Ahjukartuleid koos kanaga on raske kypsetada kartulid kypsevad vähem aega.Aga siia sobib riis körvale.
lobster 10.sept 2006 22:22
eriti hea kana saab kui paned kana istuma olupurgi otsa, aga ennem tuleb natuke olu valja kallata.
maatüdruk 22.juuni 2006 06:48
ahjukana võiks teha ka nii: võta jämeda soolaga taidetud pann, pane sinna peale - pudeli otsa püsti - ühe suure pudeli otsa ettevalmistatud kana ja küpseta ahjus küpseks. Maitseained vali käepärased ja endale meeldivad. Tegelikult on kanaliha peen ja hõrk, sellepärast argem tapkem kana loomulikku maitset!
maverik 20.apr 2006 18:04
Lisaksin juurde : 1. marinaadile 1spl. mett 2. kana sisemusse: 1 poolitatud öun, tükike ingverit, 1 küüslaauguküüs
verka 01.apr 2006 23:28
väga hea maitsega ja kiiresti saab valmis teha,mis on suur pluss tänapäeva kiirel elu tempol
tipstaps 05.nov 2005 19:22
niiäge .,,.täisa lõpp ,..,kui lahe kana ,.nii ilus ja isuäratav
1