Linnulihatoidud

Ananassimaitseline kanavorm

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Tšillikaste lisab vormiroale mõnusat teravust, mahedama maitse saamiseks kasuta selle asemel ketšupit. Ananassikonserv teeb vormiroa meeldivalt mahlaseks ja kergelt magusaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Lõika porru ratasteks. Tükelda kanafileed ribadeks ja pruunista pannil õlis. Lisa porrurattad ning kuumuta veel paar minutit. Nõruta ananassitükid ja lisa kanafileele, vedelik säilita kastme jaoks. Lao riis, broileritükid, porru ja ananass kihtidena õliga määritud ahjuvormi, nii et pealmiseks kihiks jääb riis. Riisikihid jäävad õhukesed, kuid riis paisub küpsedes kolmekordseks. Kastme valmistamiseks sega omavahel konservivedelik, kohvikoor, puljong ja tšillikaste. Lõpuks maitsesta kaste pipraga ning vala vormile. Küpseta 200°C juures praeahjus 50 minutit või kuni riis on pehmeks haudunud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Clicky 29.aug 2011 19:10
Väga hea maitsega ja nii lihtne teha! Toidu välimus jäi ka super! :) Tegin toorest pruunist riisist ja küpsetusaeg venis mul küll poole pikemaks, kui retseptis kirjas... Igatahes soovitan :)
vepi 21.juuni 2011 21:57
hinne ka :)
vepi 21.juuni 2011 21:56
Valmistasime seda täna esimest korda ja tegime samuti keedetud riisiga. Kastet panime väga vähe ning umbes 10 minutit enne ahjust välja võtmist katsime riisi pealt tomativiilude ja paprika tükkidega ning need omakorda katsime juustuga :) Kuna meil marineeritud kanafileed polnud, siis maitsestasime kana ise, pruunistades. Meile väga meeldis :) ananassi panime ka rohkem, kui retseptis ette nähtud, annab meeldiva magususe :)
Mart 12.apr 2011 14:31
Lihtsalt keele viib alla... tegin ka väikeseid muudatusi, segasin kõik valmis tooted lihtsalt suures potis kokku, ei teinud ahjus. Ja porrut meie kaubanduskeskuses saada polnud, panin sibulat, koort panin ka rohkem kui retseptis kirjas...mmmmm
Naine36 27.veeb 2011 18:00
Ananassi võiks küll rohkem olla, t?illikastme asemel kasutasin ket?upit, aga teinekord ilmselt panen teravamat! Muidu väga maitsev!:D
Karlo 25.jaan 2011 15:32
Imemaitsev oli , mõnusalt vürtsikas ning magushapu.Kindlasti teen veel , lemmik söök :)
Mob 23.jaan 2011 09:31
Mina tegin esimest korda täpselt retsepti järgi. Minu maitse jaoks porrut liiga palju ning puusse panin ka sidruni marinaadis kanaga. Teine kord tegin tavalise sibula ning maitsestamata kanafileega ning jäi lihtsalt super!
Merje Maripuu 03.okt 2010 01:02
täna õhtul tegin seda vormi.Superhea!Mu abikaasale maitses väga!Teen teinekordki:)
keit 12.apr 2010 14:57
raamatus endas on kirjas, et riisi 2,5 dl... ja kahjuks ei ole kuskil öeldud kui suurt vormi vaja on. aga proovin ära ja siis tulen tagasi kommenteerima :)
netteke 11.dets 2009 22:56
Lihtsalt suurepärane! Kasuta-
sin keedetud riisi, kuigi järgmine kord vist jätan riisi natuke kõvemaks, et ahi viimase töö saaks teha. Aga tõesti, üks maitsvamaid roogasid, mida viimasel ajal proovinud olen!
seits_girl 28.okt 2009 17:36
Tegin täpselt selle aja, mis oli retseptis öeldud. Kõik tuli väga hea, aga riis mis jäi kõige peale ei saanud keenud. Seega soovitan ikka kõige pealmise kihi panna ikka selle kana.
NurrMarta 11.okt 2009 16:19
marineerimata kanafileed on võimalik marineerida :P lõikad ribadeks ja lased kasvõi lühikest aega seista näiteks apelsinimahla, õli ja maitseainete segus. Aga kuna siin on see marineerimine ainult soovituslik, siis ega vast ka midagi hullu juhtu, kui lihtsalt praed ja maitsestad selle praadimise käigus :) Pärast saab ta piisavalt pikalt küpseda, et mitte tooreks jääda. Marineeritud tükid jäävad ehk muredamad.
mõistatan 11.okt 2009 12:00
hmmm, aga mis teha, kui on kodus marineerimata kanafileed?
lepatriinu 26.sept 2009 20:45
Hinde unustasin!
lepatriinu 26.sept 2009 20:44
Super! Valmib täpselt ajaliselt! Mina isiklikult ainult panin natuke rohkem riisi kui retseptis ette nähtud, tuli !tugevam"! Soovitan väga!
nõmmelill 07.aug 2009 16:18
sai ka ära proovitud.tegin ka keetmata riisist,mõnusalt mahlane jäi.olen nüüd mõne korra veel proovinud teha ja igatahes minu perele väga maitseb.soovitan raudselt.
Mammu 16.juuni 2009 23:05
Mina panin veel natuke soola juurde ja superhea oli. Tegin ka keetmata riisist ja panin ahjuvormile fooliumi peale. Uus lemmiktoit :P
piiiu 11.apr 2009 21:35
tegin keedetud riisist...aga super hea oli küll!
tibitipi 20.veeb 2009 17:10
ja saab vabalt õige ajaga ka ilma kaaneta vormis valmis.... pigem keerasin vahepeal kuumust vähemaks, et pealt ära ei kõrbeks.
tibitipi 20.veeb 2009 17:08
Väga maitsev! Kuigi, toidu soolasus oleneb ilmselt puljongikuubiku soolasisaldusest. Mul olid Knorr kanapuljongi kuubikud ja need pole just eriti soolased - maitsesin õnneks enne vormi valamist seda vedelikku ja lisasin veel pool puljongikuubikut, veidi sojakastet ja isegi natuke soola. siis tuli kokku paras - muidu oleks lausmage jäänud, sest kanaliha oli mul kah maitsestamata.
Jahupea 16.veeb 2009 10:18
Oi! Hinne ka!
Jahupea 16.veeb 2009 10:18
Kiidan!:Y Suurepä-
rane! Roog oli mõnusalt mahalane, parajalt vürtsikas. Kõhklesin, et soola polegi retseptis märgitud, kuid seda ei ole tõesti tarvis toidule lisada. Julgen soovitada, proovige järele ja te ei pea pettuma:)!
Ti Tu 29.juuli 2008 20:02
Väga maitsev tuli. Tegin keetmata riisist ja küpsetasin kaanega ahjuvormis ja sai küll 50 minutiga valmis.
piret88 27.dets 2006 13:34
Väga hea vormiroog. Eile katsetasin.
vuntsike 15.okt 2006 20:31
no vaga hea ja maitsev sook aga 60 min seda valmis ma kyll ei saanud.kulus vahemalt 2 tundi enne kui riis valmis sai ja pididn vahepeal vett lisama.voib olla on toesti targem keedetud riisiga teha aga kas ta siis nii maitsev tuleb??
12