Linnulihatoidud

Kana-klimbisupp

Keskmine hinne: 2.92 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Eesti taluperes rändas kana supipotti siis, kui ta enam mune ei andnud. Sellise kana liha nõudis küll pikka keetmist, aga supi maitse sai suurepärane.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Poolita kanakoivad liigesekohast, eemalda nahk ja kogu nähtav rasv ning pane liha külma vette keema. Korja vahukulbiga ära keemisel pinnale kerkinud vaht. Lase supil madalal kuumusel kergelt keeda, kuni liha on pehme ja leem helekuldne. Seejärel lisa tükeldatud porgand ja umbes 5 minuti pärast tükeldatud kartulid.
Klimbitainaks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu ning maitsesta soolaga.
Tõsta kanakoivad vahukulbiga taldrikule. Klimpide keetmiseks tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesi tainaportsjone keevasse vedelikku (hoia lusikat vedelikus, kuni klimp ise vette libiseb). Klimbid on valmis, kui need pinnale tõusevad. Eralda kanakoivalt liha, lõika tükkideks ja tõsta potti tagasi. Vajadusel maitsesta suppi veel soolaga. Serveerimisel puista peale peenestatud tilli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Raiko 16.jaan 2016 19:12
Jahu tuleb tõesti rohkem panna, aga supp tuleb suurepärane, lapsed ja isegi naine on meelitatud, nii et öine pidu on kindlustatud.:(
kuku 04.sept 2014 09:45
Selle taignaga küll korralikke klimpe ei saa. Jahu tuleb rohkem panna. Mina rikkusin klimpide tegemisega supi ära :(
Laura 23.jaan 2014 15:17
Tõesti kiitused! Supp tuli superhea. Aga nagu ka eelnevad kommenteerijad.. panin samuti jahu veidi rohkem. Aga muidu tuli väga hea! Tegin esimest korda klimbisuppi ja tean, et nüüd hakkangi klimpe selle retsepti järgi tegema, et ikka alati välja tuleks! Aitäh retsepti ülespanijale! :)
kukuzka1 18.märts 2013 08:26
hea supp
dinake 04.jaan 2013 23:26
usun et väga hea
Seeneline 10.nov 2012 21:21
Tegin supi 1 kanafilee, 2 porgandit, 2 selleri vart, 1 suur kartul, muidu retsepti järgi. Keetsin kõigepealt kanafilee soolaga vees pehmeks. Siis praadisin potis võiga porgandi ja selleri. Lisasin kanaleeme, 2 puljongikuubikut ja kartuli. Klimpidele lisasin 3 spl jahu rohkem ja kuivatatud tilli. Mul ka lusikast lahti ei tulnud, isegi mitte siis, kui jahutasin lusikat külmas vees, lükkasin teise lusikaga. Aga tulid ikka klimbi moodi. Järgmine kord jätaks piima ära ja vajadusel vedeldaks klimbitainast puljongiga. Klimpe tuli mu meelest liiga palju :D kuigi neid väga armastan. Muidu maitses hästi :)
Elkkuuh 22.sept 2012 20:36
Päris hea tuli :)
Kärdu21 14.mai 2012 22:10
Tegin seda suppi paar nädalat tagasi. Super hea. Enam vähem järgisin retsepti, klimpide osas täielikult. Kõik õnnestus :) Tegin ka suure poti, et jätkuks veel järgmiseks päevaks aga kõik söödi ära :D niiiiiiiiiiiiiiiiii hea oli lihtsalt (Y) homme plaanis ka teha :)
qwee 22.nov 2011 18:34
tegin supi valmis, ja ausalt öeldes, see supp sundis mind tagasi läpaka taha tulema ning siia toidutaresse ennast registreeruma ja siia retsepti alla kommentaari kirjutama. suppppper hea suppp lihtsalt.
kokardis 30.mai 2011 17:55
Sama retsepti sain kunagi Pere ja Koduga kaasakäiva Pereköögi vahelt, kõik koostisosad ja kogused on täpselt samad ainult et valmistusviis oli veidike teistmoodi, nimelt seal soovitati kanakoibi keeta 2tundi, et saada mõnus ja maitsev puljong, võttes kanast kõik, olen iga kord nii toiminud, kui just söögitegemisega kiire pole olnud aga ütleks et kauem keetes oli maitse vahet isegi tunda.
neiu 16.mai 2011 17:22
Sai täna järgi proovitud ja vägagi maitsev tuli. Siinkohal pean mainima, et see oli nüüd mu esimene supp, mille ma algusest lõpuni täitsa üksinda kokku vorpisin :R . Ainuke asi mille koha pealt nurisen ( lootuses, et oskate ehk aidata ) on see, et panin küll 1,5 l vett ja 2,5 puljongikuubikut ( Gallina Blanca ) ning kaks suuremat kanakoiba ( Rannamõisa ), puljong tuli väga hea samas kana jäi natuke maitsetu. Vajaks nagu rohkem soola samas kui peaks seda juurde lisama, siis oleks puljong liialt soolane. Asi ehk liiga suurtes kanakoibades ? Klimpidele tuli aga rohkem jahu lisada. Üldiselt väga hea ning tänan retsepti eest ! :)
vmustankin 14.märts 2011 19:57
Tegin sellest retseptist vaid klimpe. Võid ei sulatanud vaid lisasin vahustatud muna hulka koos teiste ainetega. Mõnusalt kohev ja pehme taigen sai. Supilusikas külmast veest läbi ja klimpe supi sisse ludislama. Mõnusad õhulised ja pehmed klimbid said, kuigi oleks veel paremad olnud kui pleksin soola unustanud :DDD
Sirts 04.jaan 2011 14:40
Väga hea supp! Tuli täpselt selline, nagu pildil! Nõus ühe eelneva kommentaariga, et klimbitaignasse tuleb rohkem jahu panna. Muidu jäi tainas vedel ja klimbid ei tulnud lusika küljest kuidagi lahti.
kessukas 15.okt 2010 11:25
väga maitsev supp,tõesti super :)
Tibatilluke 17.mai 2010 12:03
kasutasin kaa ahjukanast järelejäänut ja panin sisse veel hiinakapsast...mait-
ses väga hästi :)
Jansa 29.märts 2010 15:43
Väga hea supp! Kasutasin eilse ahjukana ülejääke, lisasin supile ka lillkapsast ja peale roh.sibul petersell, nämma!
Jansa 29.märts 2010 15:43
Väga hea supp! Kasutasin eilse ahjukana ülejääke, lisasin supile ka lillkapsast ja peale roh.sibul petersell, nämma!
Jansa 29.märts 2010 15:42
Väga hea supp! Kasutasin eilse ahjukana ülejääke, lisasin supile ka lillkapsast ja peale roh.sibul petersell, nämma!
Gleissy 10.veeb 2010 13:32
See supp on lihtsalt I-M-E-L-I-N-E! :P Super hea! Tegin suurema portsjoni, et jätkuks järgmiseks päevaks kaa, aga kõik söödi korraga ära :D No tõesti -ON maitsev supp (värske petersell sobib ka imehästi peale) !:A Klimbid tegin natsa teisiti, soola asemel panin pool puljongikuubikut ja 1-2 supilusikat SUHKURT!...ja jahu lisasin tublisti, nii et tainas kleepuv ei jäänd, siis lõikasin noaga parajad jupid ja panin supi sisse. Nämma:D
Triin 27.dets 2009 16:25
praegu teen seda suppi, vaatab mis välja tuleb,kui juba praegu on lõhn imehea:) pärast kirjutan mis maitsest arvame:)
tiia72 27.juuni 2009 11:55
Väga hea supp! Klimbid tegin küll natuke teistmoodi ehk siis kollastest maamunadest, jahust ja tibast soolast. Seega tulid klimbid ilusad kollased ja andsid ka supile värve juurde. Tegin klimpe ehk siis ka klimpidega suppi ausalt öelda esimest korda üldse ja jäin tulemusega ise rahule ning õnneks ka meespere. :Y
miksineiu 18.märts 2009 07:58
mina ei pane klimpidesse üldse vedelikku, mehele ei meeldi. Ütleme, et 5 l poti peale võtan 4 muna, lisan veidi soola ja jahu ning segan kuni klimbid on hapukoore massiga. :)
Maadz 14.märts 2009 13:17
Mina soovitan hoopis teha kana(broileri)kael-
test. Tuleb palju parem puljong kui koibadest. Puljongikuubikuid pole siis kindlasti vaja. Puljongi keetmise ajal lisan sinna ka ühe terve koorega sibula, see annab supile väga ilusa kollaka värvuse. Pärast viskan selle minema. Ning klimbid teen samast puljongist mis valmis sai keedetud. Peab vaid ära jahutama muidu läheb muna kokku. Sibula ja porgandi praen ära ja lisan siis kui kartulid pehmed.
liilian 17.veeb 2009 11:49
Mina teen kogu aeg sama retsepti järgi, ainult et kui ma kana peale keetmist tükeldan, siis enne kui ma potti tagasi panen, praen kana väikese võiga läbi, matsestan natuke kana maitseainega ja lisan hapukoort praadimise ajal- ja siis potti tagasi-peale klimpide valmimist- nii tuleb see supp veel parem.
maverik 17.nov 2008 01:11
PS külmas vees keedetud kana annab enda maitse puljongisse, kuumas vees keedetult jätab aroomid endasse ning veel Kana supp on mega kasulik külmetushaiguste korral;)
12