Linnulihatoidud

Köfte kebab broilerilihast

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Hakklihakebab ehk köfte kebab on Lähis-Idas, peamiselt Türgis levinud vardaroog tihkest hakklihasegust vormitud lihapallidest või vorstikestest.
Kogus: 1 portsjon
0,5 kg kanafileed
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 muna
1 dl peenestatud petersellilehti
näputäis kuivatatud rosmariini
2 sl purustatud mandleid
1 tl soola
Lisandid:
meelepärane jogurtikaste (vt Dipid)
keedetud riis
Töötle kanaliha köögikombainis peeneks, lisa muna, peenestatud sibul ja küüslauk ning muud maitseained. Töötle taigen ühtlaseks massiks, kaabi masinast välja ja hoia tund aega külmas. Vormi segust 6 umbes 15 cm pikkust vorstikest ja pista igaühesse eelnevalt vees leotatud bambusvarras. Ahjus küpsetamiseks aseta vardad panni kohale pandud restile või sobiva laiusega ahjupannile nii, et varraste otsad toetuvad külgseintele. Küpseta 200° juures 20 minutit.
Hea teada !
Et segu püsiks varda ümber, selleks aetakse liha läbi masina kaks korda ja sõtkutakse taigen võimalikult sitkeks; meie toidukultuuris teeb selle töö kiiresti köögikombain.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa