Linnulihatoidud

Teistmoodi ahjukana

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Mandlite asemel võid kana sisse panna ka metspähkleid või peenema maitse saamiseks pistaatsiapähkleid.
Kogus: 6 portsjonit
1. Pese kana ja maitsesta see piparkoogimaitseaineseguga – määri segu nii kana peale kui ka sisse.
2. Poolita õunad ja pane koos mandlite ning mustade ploomidega kana sisse.
3. Aseta kana küpsetuskotti ja jäta maitsestuma. Küpsetamisega alusta järgmisel päeval.
4. Aseta kana küpsetuskotiga mingile alusele või vormi ja pane ahju küpsema. Küpseta kana tund aega 175 kraadi juures ja siis veel pool tundi 90 kraadi juures.
5. Serveeri koos mahedamaitselise risotoga, mis on valmistatud näiteks köögiviljapuljongi baasil.
Kana asemel võid sarnaselt teha ka piparkoogimaitselist parti.
Eelista kõvemaid ja hapukamaid õunu, mis annavad rohkem maitset.
Angelica nõuanne: Et kana ahjus ära ei kuivaks, kasuta alati küpsetuskotti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siim 28.dets 2010 15:10
nii palju kui on inimesi on ka maitseid... proovisin mullu jõulude ajal piparkoogikana ning kõik kes proovisid, kiitsid. Sõbrad hakkasid piparkoogimaitseai-
net seepeale hellitavalt "jõulu üldmaitseaineks" kutsuma... Konk-
reetse retseptiga kogemus puudub.
zuzlikov 24.juuli 2010 12:08
proovisin. Ei sobi see värk kanaga. lihtsalt ei sobi.
1