Linnulihatoidud

Kana-kartulivorm

Keskmine hinne: 3.47 Allikas: Oma Maitse Autor: Raili Mikk
Kiirelt valmiv vormiroog, mis maitseb kogu perele. Päikesekuivatatud tomatid lisavad toidule maitsemõõdet.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 1 portsjon
Keeda kartuleid 5 minutit. Samal ajal prae peeneks viilutatud porru ja kanafileetükid ning maitsesta soola ja pipraga. Pane ahjuvormi eelkeedetud kartulid, kanatükid ja hakitud tomatid.
Kõige peale kalla segu kohvikoorest, 1 dl tomatikastmest ning soolast ja piprast. Küpseta 225-kraadises ahjus 10–15 minutit. Kaunista ohtralt basiilikuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Bird 13.märts 2012 13:16
Tai kaste asendada Hiina kastmega ,siis tuleb ka ülimaitsev. Lisand olen ka paprikat ja tomatit,kõige lõpuks juustu ka peale :)
urve 02.märts 2012 18:12
nooo, parim söök kohe kindlasti
mjäu 27.veeb 2012 19:44
Kasutasime päikesekuivatatud tomatite kastme asemel Tai kastet ja lõpus panime peale riivjuustu ja sai ülimaitsev! Sõin kõhu nii punni, et vaevu suutsin siia kommentaari kirjutama tulla :D Soovitame!
KS 15.jaan 2012 14:10
Väga maitsev roog. Soovitan!
Kk 30.apr 2011 16:25
Väga hea tuli välja :) Kogused panin silma järgi, koore asemel piima, vähem tomateid, aga lisasin juurviljadega let?o moodi asja. Riivjuustuga tuli suurepärane, pisut vedel küll, aga pole hullu :)
Trinzake 16.jaan 2011 20:16
Tegin samuti tavaliste kartulitega, päikesekuivatatud tomati kastet ei leidnud aga kasutasin selle asemel ühte teist Heinzi kastet, kus oli ka tomat sees. Kastme ja koore segule lisasin veel enne kartulile ja kanale peale kallamist hästi peeneks riivitud juustu, tänu sellele tuli kaste ka vähe paksem ja vormi pealmine kiht jäi mõnus juustune. Mulle maitses ja teen kindlasti kunagi veel.
raja12 10.aug 2010 12:24
Minu lemmik toit üldse, kuigi mehele ei meeldinud päikesekuivatatud tomatite maitse, aga nüüd panen neid lihtsalt natuke vähem ja saab ka väga hea!
Kalmer 27.apr 2010 13:09
Tegin purustatud tomatite ja tavalise maakartuli kuubikutega. Suht hea, kastet jäi mõnusalt toit ise mahlane, kartulipüreega võiks see asi olla veel parem ja "ühtlasem" praegu vajust taldrikule liiga laialai.
H.M. 21.veeb 2010 20:36
Nii, meie tegime ka selle täna mehega ära :) Meie tegime sedasi: Kana määrisin kokku päiksekuivatatud tomatide õliga ja praadisin ära pipra,soola ja kanamaitseainega :) Lisaks lasin korra panni pealt läbi paprika ja porgandi ribad. Tavalised kartulid kooritutud ja väikseks lõigatud, sai need siis ka läbi veidi keedetud ehk ehmatatud :) Kastmeks tegin kohvikoore koos salvesti mehhiko kastmega ja lisasin veidi ka soja kastet ja cayenni pipart ;) Ladusin vormi: kartulid,paprika,por-
gandid,päiksekuivata-
tud tomatid,kanatükid- sinna peale veel lõigutud basiiliku.Kallasime kastmega üle ja panime veel riivjuustu ka peale ;) 15 min ja oligi valmis:D Sõime mõlemad 2 portsu :P Nämm Nämm:P Mees käis just köögis ja nuusutas vormi, mis pliidi peal jahtub ja ütles, et sooviks veel :D
NAAJ 05.veeb 2010 08:54
Tavaliselt on reegel selline, et kui otseselt pole öeldud, mitmele inimesele, siis neljale.
kenn146 04.veeb 2010 22:58
Mitmele inimsesele see mõeldud on?
ZatanOnEarth 23.jaan 2010 21:35
Mulle üldse ei maitsenud...ja eriti meeldinud, et kõik laiali valgus. Oleks pidanud muna ka vist lisama.
käpe 12.jaan 2010 09:31
Minale - kui kõik komponendid asendada millegiga siis on see ju hoopis teine toit.
mina 02.nov 2009 21:11
Tegin selle retsepti järgi söögi, aga siit oli olemas vaid kanaliha, sool ja pipar:). Tavaline kartul kuubikuteks, tavaline tomat. Rõõsa koore asemel piim hapukoor, tomatisalati asemel isetehtud let?o, basiiliku asemel petersell:D, lõpus peale ka juustu ning ahi grilli peale mõneks minutiks. Väga hea tuli!
pipi 12.sept 2009 11:26
Panin päikesekuivatatud tomateid ja päikesekuivatatud tomatite kastet (Heinz) ja kokkuvõttes tuli selgelt liiga hapu. Edaspidi jätan selle kastme panemata, muidu oli väga hea.
NurrMarta 22.aug 2009 15:35
:) eks ikka toidu komponendid peaks ka ükshaaval võttes maitsema. Muidu pole neid tõesti mõtet lisada.
troon 22.aug 2009 13:33
Need päikesekuivatatud tomatid õlis rikkusid minu jaoks kõik ära, mul hakkas pehmelt öeldes paha, aga muidu ma usun et ilma nendeta oleks see imehea olnud...
lallukas 07.juuli 2009 17:40
Tegin ja meie perele täitsa meeldis. Ei ole midagi väga erilist, aga täitsa maitsev. Samuti ei leidnud poest päikesekuivatatud tomati kastet ja juhindusin siin ühe eelpool komentaari andnud autori juhistest kasutades ka Tai kastet. Hea, et ära toodud nüüd ka firma, mis seda kastet toodab, ehk leian poest järgmine kord ülesse ja usun, et siis on asi veelgi maitsvam.
siirikirikal 01.juuli 2009 15:06
Seda peaks olema saada kõikides suuremates kauplustes. Heinzi toodang, pisike pudel, maksab 20 krooni ringis.
hiir 01.juuli 2009 15:01
Kas keegi teab kus müüakse päikesekuivatatud tomati kastete - olen otsinud, aga pole leidnud???
wilson15 24.juuni 2009 21:48
5 tärni teenitult!
Mmmerlekas 14.apr 2009 14:01
no see on küll üks tõeliselt hea roog ja lihtne valmistada ka:A
krista 06.apr 2009 20:56
Nii tegime ka kodus seda toitu. Kuna poest ei olnud saada "päikesekuivatatud tomati kastet", siis ostsin Salvesti Tai kastme (et äkki kärab ka). Röösakoore asemel kasutasin 10% hapukoort mis kodus oli 100ml 200ml külma vett magusat t?illikastet 1tl. Segasin selle kokku, lisasin selle Salvesti Tai kastme ja siis viilutatud päikesekuivatatud tomatid. Segasin ära ja kallasin kartulite ja kanafilee peale - siis ahju ja 25 min. umb. Sõime siin mehega ja oigasime - seeeeeeeeeeeee oli lihtsalt niiiiii maitsev! :D Seda kastmeasja saab ka kasutada nüüd makaronide ja riisi juurde ;)
krissu 06.jaan 2009 18:07
Minu maitseks liiga hapu - tomatid! Paneks surtsu suhkrut juurde. Pole veel proovinud, aga kunagi kindlasti. Tavaline ahjuroog, noh.:A
prill40 28.okt 2008 12:43
Tõesti mõnus söök :)
12