Linnulihatoidud  » Kalkuniliha

Sidruni-ürdikalkun

Keskmine hinne: 4.56 Allikas: 100 rooga Autor: Harri Ilves
Suur uhke kalkun sobib iga peolaua ehteks. Ka tänaseks tänupühaks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Sulata külmutatud kalkun paar kolm päeva külmkapis. Loputa seest ja väljast ning kuivata. Hõõru kalkun pooliku sidruniga nii seest kui ka väljast. Kasta pealt sulatatud võiga. Maitsesta soola, pipra ja maitseürtidega. Seo jalad ja tiivad. Pane kalkun ahjuvormi külili ning küpseta ahjus 175°C juures 30 minutit, siis keera lind teisele küljele ja küpseta veel 30 minutit. Aeg-ajalt kasta rooga praeleemega. Kalkun on küps, kui tema lihamahl on selge, mitte punakas. Valmis praad tõsta ahjust ja lase 15 minutit "tõmmata". Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lilly 22.nov 2012 11:39
Väga maitsev.
1