Linnulihatoidud  » Kanaliha

Kana poolkoivad sinepi-meekastme ja ahjuköögiviljadega

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: Signe Anton ja Jaanika Anton
Talvel on jumet, kui ahjuroog küpsemas.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Esmalt valmista ette kana poolkoivad. Selleks sega ühes suuremas kausis kokku värskelt pressitud apelsinimahl, sinep ja mesi. Tõsta kaussi kana poolkoivad ning kata kastmega. Pane kööviljad ettevalmistuse ajaks külmkappi. Kui aega on rohkem, siis võid lasta kana poolkoibadel kastme sees seista paar tundi.
2. Võta kaanega ahjuvorm. Kui see puudub, saad hiljem kaane asemel kasutada fooliumit. Määri see võiga. Seejärel lisa ahjuvormi õhukesteks viiludeks lõigatud porgand ning oad. Raputa peale soola ja pudista vormile võitükke, sega läbi. Seejärel tõsta köögiviljade peale poolkoivad ning vala peale sinepi-mee kaste.
3. Pane ahjuvormile kaas peale ning küpseta esmalt 180 kraadi juures 30 minutit, seejärel eemalda kaas ning lase ahjus veel 10 minutit küpseda, et kana pealt pruunistuks.

Kana poolkoivad sinepi-meekastme ja ahjuköögiviljadega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Anneli 17.aug 2015 19:29
No 30 + 10 minutit on ikka sirgelt vähe, et juurikad ja kana pehmeks läheks. Mul oli kana poolkoivad 30 + 20 minutit 180 kraadi juures ja siis veel 40 minutit 200 kraadi juures, alles siis läksid koivad ja juurikad pehmeks. Uba oli üle 12 tunni leos ja jäi ikka kõvaks.
Maiu 19.nov 2014 13:05
Oad jäid kõvaks, kõht hakkas valutama
Aili 13.nov 2014 16:08
Miks 1 pakk? Mitu grammi või tükki?
1