Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kanaliha

Kanafilee tšillise apelisiniga

Kanaliha

Kanafilee tšillise apelisiniga

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Taine linnuliha muutub tsitruseliste juuresolekul mahlaseks ja pehmeks. 

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Kanafilee (nahaga)
1 tl Viievürtsisegu (Hiina)
Sool
Must pipar
1 tl Mustad seesamiseemned
1 sl Või
0.5 tk Punane sibul
0.5 dl Apelsinimahl
2 sl Sojakaste
0.5 tk Punane tšilli (hakitud)
1 tk Apelsin
1. Maitsesta kanafileed soola, pipra ja maitseaineseguga ning pruunista pannil.
2. Aseta praetud kana ahjuplaadile või -vormi ja puista üle seesamiseemnetega. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15 minutit.
3. Samal ajal haki sibul ja tšilli ning eralda apelsini viljaliha.
4. Kuumuta pannil võis sibul ja lisa apelsinimahl, sojakaste ja hakitud tšilli. Kuumuta segu paar minutit.
5. Lisa apelsiniviilud ja kuumuta veel paar minutit.
6. Serveeri koos ahjukanaga.

HEA TEADA!
* Nahaga filee saamiseks võid poest osta kanarinnaku. Poolita see ja eralda kaks fileed. Kasuta jahutatud kana, mille maitse on parem kui külmutatud kanal.
* Valmis vürtsisegusid leiad suuremast poodidest. Kui soovid maitsed ise kokku segada, tasub teada, et sellised Hiina vürtsisegud sisaldavad tavaliselt apteegitilli (fenkolit), aniisi, ingverit, kaneeli, nelki ja lagritsajuurt. 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool