Lisandid

Nõrutatud jogurt

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Leivamääretes ja järelroogades saab edukalt kasutada jogurtist nõrutamise teel valmistatud pehmet toorjuustu.
Kogus: 1 portsjon
Vooderda suur jõhvsõel kahekordse marliga ja aseta kõrge kausi peale. Kalla jogurt sõelale, tõsta marli nurgad jogurti peale ning lase jahedas kohas 24 tundi tilkuda. Kui lisad valmisjuustule maitseaineid, tee seda lusikaga, sest mikser lõhub struktuuri. Säilita kaanega karbis jahedas kohas, tarvita ära nädala jooksul. Vadak pruugi pannkoogitainas või lihtsalt tervisliku joogina.

NB!
* Lühem, 6 – 12 tundi kestev nõrutamine annab paksu hapukoorega sarnaneva väherasvase massi, mida saab pruukida külmades roogades ja kastmetes hapukoore ja vahukoore asendajana.

* Järelroa-juustuks kasuta maitsestatud jogurtit.

* Vali kindlasti voolav, nn joogijogurt, sest tärklise või želatiiniga paksendatud ehk stabiliseeritud jogurtist ei saa vadakut välja nõrutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa