Uudiskiri Instagram Facebook
 
Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
400g
Retsept
1 dl Sidrunimahl
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
4 tk Munakollane
150 g Suhkur
50 g Või
1. Pigista sidrunist mahl ja riivi koor.

2. Sega kuumakindlas kausis munakollased, suhkur ja sidrunimahl.

3. Kuumuta väikeses potis 2–3 cm vett keemiseni ja tõsta kauss komponentidega kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks.

4. Kuumuta segu keskmisel kuumusel vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb (selleks kulub umbes kümme minutit).

5. Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela.

6. Klopi kuuma segu hulka toasoojad võikuubikud ning sega juurde riivitud sidrunikoor.

HEA TEADA!
Säilita kreemi külmas. Sellist sidrunikreemi võid kasutada koogitäidisena, saiakattena, magusroogade lisandina.
Esmalt võid segu hulka lisada ka veidi vähem sidrunikoort ja siis maitsta – mõne sidruni koor on nii mõru, et võib kreemi magushapuka maitse varjutada.

KOMMENTAARID

Sidrun 04.veeb 2015 17:56
Miks minul ta kreem ei tulnud ? Mida ma võisin valesti teha ? :(
akinorev 12.jaan 2015 13:24
külmutatult
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke