Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Parfee rabarberi ja küpsistega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Meeldivat rabarberimaitselist parfeed täiendavad šokolaadiküpsiste krõmpsuvad tükid. Magustoit on üsna hästi lõigatav ka kohe pärast sügavkülmast välja võtmist.
Kogus: 8 portsjonit
Tükelda rabarber 2 cm suurusteks tükkideks ja kuumuta kastrulis koos 1 dl suhkruga keemiseni. Hauta kaane all ja aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni rabarber on pehmenenud. Tõsta tulelt, jahuta ja suru segu läbi sõela.
Vahusta munakollased, 0,5 dl suhkrut ja vanillsuhkur kohevaks vahuks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, vahustamise lõpupoole lisa ülejäänud suhkur.
Vahusta koor. Sega omavahel rabarberisegu, munakollase- ja munavalgevaht ning vahukoor. Lõpuks sega õrnalt hulka murendatud küpsised. Vala segu piklikku keeksivormi ja pane vähemalt 8 tunniks sügavkülma.
Kasta vorm korraks kuuma vette ja kummuta serveerimisalusele. Kaunista murendatud küpsistega ja lõika viiludeks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kaidi 01.veeb 2012 09:59
Väga hea, tegin külmutatud rabarberist. Värskest rabarberist oleks kindlasti parem saanud. Kuigi meeldib magus, siis siinne suhkrukogus on suur ja vähendasin seda 1/3 võrra. Soovitan!
op 04.jaan 2011 23:06
päris maitsev, panime kiselli peale nagu jäätist. ja rabarberimaitset tundsin ka, mul olid sügavkülmas pisikesed rabarberitükid ja mõnusasti sobivad sellesse magustoitu.
punka 21.juuni 2010 13:11
Üks minu lemmikutest,seda magustoitu teeks tihedamini kui rabarberit oleks aastaringi võtta.
Hindaja 11.sept 2009 09:46
Kuna rabarberit polnud tegin õuntega. Õuna maitset polnud absoluutselt tunda, kuid sellegipoolest kiitsid kõik, kes sõid :) nagu jäätis.. väga hea!
karmen515 13.juuli 2009 15:55
Praegu on veel sügavkülmas. Ootan huviga :)
Leanika 13.juuli 2009 11:41
Rabarberi maitset ei tundnud yldse:D aga muidu väga magus ja hea:)
vivaldi 08.juuli 2009 15:26
minu jaoks harjumatu maitse ja selle ei söönud.
suslik 03.juuli 2009 09:42
Proovisin. Päris hea tuli. Rabarber lisab muidu liiga magusale parfeele hapukust.
1