Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Veniv iirisekaste

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: lohutavad toidud" retsept.
Kogus: 4 portsjonit
Pane suhkur, siirup ja või potti ning lase aeglaselt keema tõusta, nii et või sulab ära ja suhkur lahustub. Lase segul mõni minut keeda ja lisa siis ettevaatlikult vahukoor. Keeda veel 2 või 3 minutit või kuni kaste on muutunud paksuks, venivaks ja läikivaks.
Serveeri paari kulbitäie vanillijäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 10.jaan 2010 18:43
Mina tegin heleda siirupiga. Võibki sööma jääda. Kuigi - kui aus olla, siis ei ole see ju teab mis originaalne retsept. Suhkrust, vähekesest võist ja 35%-lisest koorest on siinmail iirisekastet (või karamellikastet) keedetud ajast aega. Ma ei olnud varem lisanud siirupit. Proovisin siis järele. Ei oska küll arvata, kas see mingit olulist erisust andis, aga koostisainete vahekord on hästi paigas ja kaste tuleb aus.
Hindaja 19.dets 2009 20:31
ülihea:D:D:D
Elsa 26.apr 2009 01:11
Kas maisisiirupit võiks asendada ka vahtrasiirupiga?
anette 12.veeb 2009 13:58
Hello! See iirisekaste on tõesti üks väga nämma asi :-) Seda saab ka palju lihtsamalt teha. Koostisosadeks ainult 2dl fariinsuhkurt ja 2dl vahukoort. Panen mõlemad potti ja keedan tasasel tulel umbes 5 minutit. Ise segan seda möksi kogu aeg. Umbes viie minuti pärast võtan noa otsale ühe tilga seda kastet ja kallan külma veega täidetud klaasi. Siis kui tilk kukub põhja ja jääb terveks, on kaste valmis, kui ta jällegi vette kukkudes kohe laiali laguneb, keeda veel.....Tordi peale hea panna külmutatud marjade peal on suisa võrratu :-)
kaiku 11.veeb 2009 18:20
paluksin infot, kust saaks seda tumedat maisisiirupit?
1