Magustoidud ja maiustused  » Jäätis, parfee ja sorbett

Jäätis šokolaadi- ja maapähklivõikastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
See siin on maailma parim jäätisekaste – loomulikult juhul, kui sulle maitsevad maapähklid. Siis on see lihtsalt taevalik.
Kogus: 4 portsjonit
Kui seda kastet viimati tegin, pidin peaaegu uue laari tegema, sest olin jõudnud juba nii palju ära süüa ja jäätis istus ikka veel külmkapis. Jäätis vali muidugi oma maitse järgi. Aga isegi kui käepärast on ainult kõige tavalisem vanillijäätis, on maitseelamus garanteeritud. Hiljuti andsin purgitäie seda kastet ühele sõbrale õhtusöögi jaoks ja nii kui ta oli seda maitsnud, sain temalt sõnumi: „Pista see kaste purki ja sa teenid miljoneid.” Mine sa tea, aga seniks jagan retsepti kõigiga.

Valmistamine:
Pane kondenspiim, šokolaaditükid, maapähklivõi ja kuldsiirup kastrulisse ja aseta kuumale pliidile sulama. Sega aeg-ajalt. Kaste peaks olema valmis umbes 2 minuti pärast. Võta 4 jäätisepokaali ja pane igaühte kulbitäis iirise- või karamellijäätist, seejärel kulbitäis šokolaadijäätist ja lõpuks kulbitäis vanillijäätist. Kalla jäätis kastmega üle ja puista peale soolaseid maapähkleid. Pista igasse pokaali šokolaadisigar, jaga pokaalid laiali ja ole valmis tänulikeks niutsatusteks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
liisi9 26.nov 2011 11:23
ups ?okolaadi
liisi9 26.nov 2011 11:22
proovin teha ainult :) et kas ?okolaadi sigareid ei sa millegiga asendada
sutsik 07.aug 2010 17:28
Oli mul vaja seda katsetada.... Eile sõin jäätisega, täna hommikul pannkookidega, Digestive küpsiste vahele suurepärane... See on midagi Nutella-sarnast aga palju-palju parem.
sutsik 06.aug 2010 13:36
Niiiii hea! Tegin vahukoorega aga arvan, et õige oleks ilma suhkruta kondenspiimaga.
MargotV 01.märts 2010 17:16
Kas siin ei peaks ikkagi olema vahukoor ? :) Nigella ekspressi kokaraamatus on vahukoor ning ma arvan, et piima?okolaadist, kondenspiimast ja pähklivõist tuleks liiga magus kaste jäätisele.
retgrg 20.jaan 2010 23:09
greagrg
Annake 30.dets 2009 12:21
Ei meeldinud:N
Hindaja 20.nov 2009 13:03
nii hea me oleme söönut seta:D:Y
NurrMarta 01.sept 2009 21:02
Kuldne ehk hele siirup - suhkrust je veest keedetud paks siirup, müüakse ka poes kusagil maitseainete lähistel. Teine variant on tume siirup, selline karamelline - suhkur karamellistatakse enne vee lisamist. Seda kasutatakse ka piparkoogitaina tegemisel.
eiütle 31.aug 2009 21:17
mis asi on kuldne siirup?
Gerda 26.juuli 2009 12:58
ma nägin seda saatet kus seda tehti 25 juulil või siis 24 juulil 2009 ja seal oli kondentspiim.;)
Gerda 26.juuli 2009 11:48
tahaks niiväga teha vb teen esmasp. mmm, nii heaaa. :Y:);)
Kohukee 07.juuni 2009 11:36
Liiga magus:S
Silvia 12.apr 2009 18:25
Kas kulse siirupi saaks millegiga asendada?
siirikirikal 05.apr 2009 19:29
Tõsi, kontrollisin üle - meile saadetud retseptis oli kirjas küll vahukoor, aga saates kasutati siiski kondenspiima. Muutsin ära.
TiriNipi 05.apr 2009 18:44
Kas vahukoore asemel ei olnud kondespiim hoopis? Minuarust küll oli.
Miss Catre 05.apr 2009 14:02
Vaatasin saadet 5.aprillil kl: 13:15 kaa. Päris lahe juu!
Betu 05.apr 2009 13:56
päris maitsev tundub :D
1